Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στην Αθήνα από τους καπνούς της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κορινθία. Η κατεύθυνση με την οποία φυσά ο αέρας έχει δημιουργήσει ένα πυκνό πέπλο καπνού πάνω από την πρωτεύουσα, δυσκολεύοντας την αναπνοή των πολιτών, ενώ εξαιρετικά δυσάρεστη είναι και η μυρωδιά του καμένου, η οποία τις τελευταίες ώρες έχει γίνει ιδιαίτερα έντονη. Σε έκτακτη ανακοίνωσή του, το Forecast Weather Greece καλεί τους κατοίκους σε αρκετές περιοχές να κλείσουν τα παράθυρά τους εξαιτίας του καπνού. 

«Λόγω των βορειοδυτικών ανέμων, ο καπνός τις επόμενες ώρες ίσως είναι πιο έντονος. Κλείστε τα παράθυρα στους Αγίους Θεοδώρους, Κινέτα, Μέγαρα, Σαλαμίνα, Αίγινα και σε όλη την Αττική. Το μέτωπο είναι μεγάλο. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν το πρωί» αναφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι μάσκες για τον κορωνοϊό μπορούν να προστατεύσουν σε αρκετά καλό βαθμό τους πολίτες από τα σωματίδια που εκλύει ο καπνός της πυρκαγιάς, αλλά ζητούν από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ιδίως αν έχουν χρόνια αναπνευστικά προβλήματα. Όπως λένε, ακόμα και όσοι είναι απολύτως υγιείς ενδέχεται να αισθανθούν δυσφορία, τσούξιμο στη μύτη και ξηρότητα στο λαιμό.

Όπως αναφέρει, επίσης, και το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο καπνός από την πυρκαγιά έχει φτάσει στις Κυκλάδες αλλά και στην Ικαρία.

Δείτε φωτογραφίες 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης