Έντονη κινητικότητα φαίνεται να υπάρχει στην τουρκική πλευρά των συνόρων, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα.

Το Ράδιο Έβρος κάνει λόγο για άφιξη λεωφορείων που μεταφέρουν μετανάστες στην περιοχή της Αδριανούπολης, με τις συγκεκριμένες πληροφορίες να έρχονται εν μέσω των σεναρίων ότι οι τουρκικές αρχές προετοίμαζαν δεύτερη απόπειρα πίεσης των ευρωπαϊκών συνόρων, εργαλειοποιώντας πρόσφυγες και μετανάστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεντρωμένο πλήθος των μεταναστών φαίνεται να ξεπερνάει τις 6.000, όπως επισημαίνει το evrosonline.gr.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα, ήδη έχει σημάνει συναγερμό στις ελληνικές αρχές, με τον μηχανισμό αναχαίτισης της εφόδου να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η κινητικότητα παρατηρείται σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου: στις Καστανιές, στο Πέταλο, στο Τυχερό και στο Σοφικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στην Αδριανούπολη το ταξίδι της ελπίδας με όνειρο την Ευρώπη ξανάρχισε με μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα με βάρκες μέσω του ποταμού Έβρου» πληροφορούν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα το haberturk.

Από την πλευρά του το πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ μεταδίδει και βίντεο με μετανάστες οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν το ποτάμι.

Πάντως στην περιοχή βρίσκονται περισσότεροι από 1.500 Έλληνες αστυνομικοί και συνοριοφύλακες, περίπου 300 άνδρες της FRONTEX, καθώς και ελικόπτερα απάτσι. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης