Την παράταση του lockdown για ακόμα μία εβδομάδα, μέχρι τις 7 Μαρτίοιυ, φέρεται να εισηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία, η επιτροπή των ειδικών στην κυβέρνηση. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό τα μέτρα να πάρουν και νέα παράταση την επόμενη εβδομάδα, αφού κάθε εβδομάδα θα γίνεται εκτίμηση των στοιχείων και στη συνέχεια θα λαμβάνονται οι αποφάσεις είτε για παράταση των μέτρων, είτε για μερική άρση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα οι λοιμωξιολόγοι συζητούν το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρού lockdown και σε άλλες επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές. 

Αν η εισήγηση γίνει δεκτή από την κυβέρνηση, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και τα καταστήματα του λιανεμπορίου, ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 21:00 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 18:00 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή θα παρακολουθεί στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα και την ερχόμενη εβδομάδα και, αν χρειαστεί, θα παραταθεί κατά μία ακόμα εβδομάδα το lockdown, ήτοι μέχρι τις 14 Μαρτίου.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στην απογευματινή ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης