Οι Αθηναίοι δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο το γεγονός ότι η θερμοκρασία άγγιξε σχεδόν τους 40 βαθμούς την Κυριακή κι έτσι οι παραλίες κοντά στην Αττική γέμισαν ασφυκτικά από κόσμο που πήγε για να δροσιστεί και να απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα.

Μικροί και μεγάλοι άδραξαν την ευκαιρία για μια βουτιά αφού η ζέστη χτύπησε «κόκκινο», ενώ στις προτιμήσεις του κόσμου ήταν η Βάρκιζα και το Καβούρι. Όπως μάλιστα ήταν αναμενόμενο, κατά τη διάρκεια της ημέρας παρατηρήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση σε διάφορα σημεία της Παραλιακής, ενώ αντίθετα το κέντρο της Αθήνας, υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες, ήταν σχεδόν άδειο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Κυριακή 27/06 οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά ξεπέρασαν τοπικά τους 39-40 ⁰C, ενώ στα βόρεια η θερμοκρασία σημείωσαν μικρή πτώση και κυμάνθηκαν στους 36-37 ⁰C.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα και στα νησιωτικά τμήματα, οι θερμοκρασίες παρέμειναν σε πολύ υψηλά επίπεδα φτάνοντας στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη τους 37-38 ⁰C, στις Κυκλάδες τους 35-36 ⁰C και στο Ιόνιο τους 37-38 ⁰C.

Ο κόσμος στις παραλίες της Αττικής θύμισε εποχές προ Covid-19… 

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα

Ηλιοφάνεια και αρκετή ζέστη θα επικρατήσει και τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Την ίδια ώρα, ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και ζέστη θα έχει τη Δευτέρα η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Την ίδια ώρα, τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 18 έως 33 βαθμούς), 23 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 38 βαθμούς), 20 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο έως τους 34 βαθμούς), 24 έως 35 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 35-36 βαθμούς στην Κρήτη, 24 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. 

Φωτογραφίες: Eurokinissi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης