Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε έντονα προβλήματα στο οδικό δίκτυο από νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Πλημμυρισμένα σπίτια, νερό και λάσπη στους δρόμους, ακινητοποιημένα οχήματα συνθέτουν το τοπίο στην περιοχή από τη Ν. Πέραμο έως τα Μέγαρα.

H Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου έχει μετατραπεί σε ποτάμι, ενώ σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η κυκλοφορία έχει διακοπεί στο 39ο χλμ., στο ύψος της Νέας Περάμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προβλήματα παρουσιάζονται και στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, καθώς η κυκλοφορία διεξάγεται στο 32ο χλμ. μόνο από τη δεξιά λωρίδα, ενώ από το 33ο έως το 34ο χλμ. η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται μόνο από την αριστερή.

Λίγο αργότερα διεκόπη η κυκλοφορία στο 2ο χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας-Θήβας, στην περιοχή Αγία Σωτήρα Μάνδρας και στα δύο ρεύματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετά αυτοκίνητα στην Αγ. Σοφία Αχαΐας παραμένουν ακινητοποιημένα, ενώ η Πυροσβεστική έχει λάβει περισσότερες από 160 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, εγκλωβισμένους σε σπίτια και αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλειστά λόγω πλημμυρών θα παραμείνουν τα σχολεία σήμερα στη Νέα Πέραμο και στη Μάνδρα Αττικής.

Κατά πληροφορίες, τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί, ενώ υπάρχουν και εγκλωβισμένοι οδηγοί, οι οποίοι καλούν σε βοήθεια.

Στη Μάνδρα πλημμύρισε το εργοστάσιο της Johnson & Johnson, όταν νωρίτερα ο τοίχος του εργοστασίου στην αποθήκη υποχώρησε από τα ορμητικά νερά που πέρασαν μέσα.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με την Π.Υ., εντοπίζεται κυρίως στην περιοχή από τη Ν. Πέραμο έως τα Μέγαρα. Στις επιχειρήσεις συνδράμουν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις Ελευσίνας και Μεγάρων, ενώ σπεύδουν και τέσσερα επανδρωμένα οχήματα από την Αθήνα.

Κάτοικοι σε κατάσταση απόγνωσης καλούν διαρκώς την Πυροσβεστική ζητώντας βοήθεια, βλέποντας τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τους μεγάλους όγκους νερού.

Κάτοικος της Ν. Περάμου κατήγγειλε στο διαδίκτυο την προχειρότητα με την οποία γίνεται ο καθαρισμός των φρεατίων και ανέφερε χαρακτηριστικά:

Μπράβο σ’ εκείνους που καθαρίζουν τα φρεάτια όπως πρέπει, αλλά ένα μεγαλύτερο μπράβο σ’ εκείνους που κάποτε θεώρησαν ότι ο Μεγαλοδύναμος τοποθέτησε τα ρέματα σε σημεία που δεν τους εξυπηρετούσαν και τα έκλεισαν χωρίς να φροντίσουν για την απορρόφηση και απομάκρυνση των υδάτων… είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Καταστροφές στη Μάνδρα

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί και στη Μάνδρα Αττικής, όπου έχει «μεταφερθεί» το πρόβλημα, μετά τη Νέα Πέραμο και την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων από την καταρρακτώδη βροχή.

Τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έχουν κόψει δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους.

Τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν άτομα που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους.

Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Έκκληση προς τους οδηγούς από την Πυροσβεστική

Έκκληση στους οδηγούς, εάν έχουν τη δυνατότητα, να μην κινούνται προς την περιοχή των Μεγάρων για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων απευθύνει η Πυροσβεστική λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού έως την Κυριακή

Τετάρτη 15-11-2017
Καιρός: Στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στα νησιά του Β. Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα βόρεια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 16-11-2017 και Παρασκευή 17-11-2017
Καιρός: Στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στα νησιά του Β. Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές με βελτίωση στα δυτικά την Παρασκευή. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως την Παρασκευή.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 μποφόρ με μικρή ενίσχυση την Παρασκευή.
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση την Πέμπτη.

Σάββατο 18-11-2017
Καιρός: Στη δυτική Ελλάδα λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές με εξασθένηση το βράδυ.
Άνεμοι: Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στην υπόλοιπη χώρα νοτιανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 19-11-2017
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην ανατολική νησιωτική χώρα και βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης