Τέσσερις περιπτώσεις κατοχής πλαστών και παραποιημένων τίτλων σπουδών εντοπίστηκαν στο πλαίσιο σχετικού ελέγχου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής. Σημειώνεται ότι άλλες επτά σχετικές περιπτώσεις βρίσκονται υπό εξέταση. Συνολικά, δηλαδή, έντεκα υποθέσεις πλαστογραφίας έχουν προκύψει από τους ελέγχους.

Η Περιφέρεια Αττικής αναφέρει πως το 70% των 2.280 υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής έχει μέχρι σήμερα ελεγχθεί στο πλαίσιο του «Επανελέγχου νομιμότητας πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου υπαλλήλων». Τον έλεγχο διενεργεί η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Υπαλληλικός Κώδικας (ν. 3528/07) καθώς και η σχετική νομοθεσία (ν. 4093/12 και ν. 4172/13).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις τέσσερις περιπτώσεις κατοχής πλαστών και παραποιημένων τίτλων σπουδών, η Περιφερειακή Αρχή έχει ήδη παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και έχει ενημερώσει την αρμόδια Εισαγγελία, ενώ στις περιπτώσεις μετάταξης έχει ενημερωθεί ο φορέας διορισμού για τις περαιτέρω ενέργειές του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης