Για ιδία χρήση θα χορηγείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου για τον κορωνοϊό.

Ο πολίτης θα μπορεί να προμηθευτεί το πιστοποιητικό με βάση την ακόλουθη διαδικασία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εμβολιασμός καταχωρείται στο μητρώο της ΗΔΙΚΑ. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο πολίτης θα μπορεί με κωδικούς του ΤΑΧΙΣ θα το εκτυπώνει.

Το πιστοποιητικό στο οποίο θα αναγράφονται οι δόσεις και οι ημερομηνίες που έγινε το εμβόλιο, θα έχει ψηφιακή σφραγίδα του ελληνικού δημοσίου. 

Η πορεία των εμβολιασμών  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τους μέχρι σήμερα εμβολιασμούς, ο υπουργός είπε πως έχουν γίνει 1763 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 1695 αφορούν υγειονομικούς και οι 68 πολιτικούς, αρχηγούς Ενόπλων Δυνάμεων, υπουργούς, ασφάλεια κλπ.. Με βάση τον σχεδιασμό, ο εμβολιασμός θα επεκταθεί από την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου σε 40 νοσοκομεία, την 7η Ιανουαρίου σε ακόμη 40, και στις 11 Ιανουαρίου σε 36 νοσοκομεία.

Αναμένεται το πρώτο κύμα εμβολιασμού των υγειονομικών, πάνω από 60.000 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι 20 Ιανουαρίου. Επίσης την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στις δομές πρόνοιας. Το ίδιο χρονικό διάστημα 4-20 Ιανουαρίου, θα εμβολιαστούν και όλοι οι υγειονομικοί των ιδιωτικών κλινικών. Ο υπουργός είπε ότι οι εμβολιασμοί τους θα γίνουν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης