Παραδόθηκε ο άνδρας που είχε ταμπουρωθεί σε σπίτι

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2019, 19:34
Παραδόθηκε ο άνδρας που είχε ταμπουρωθεί σε σπίτι
Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης


Συνελήφθη έπειτα από επέμβαση ανδρών της ΕΚΑΜ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα 60χρονος οδηγός ταξί ο οποίος είχε οχυρωθεί από το μεσημέρι στο διαμέρισμά του στην οδό Αιόλου 10, στον Άγιο Δημήτριο.
Ο 60χρονος είχε βγει στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και πυροβόλησε δύο φορές με πιστόλι. Στη συνέχεια κλειδώθηκε στο διαμέρισμα, στον πρώτο όροφο, και αρνείτο να παραδοθεί.Έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις, βγήκε τελικά στο μπαλκόνι και απείλησε να αυτοπυροβοληθεί, όμως άνδρες της ΕΚΑΜ κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον αφοπλίσουν.

   Ο 60χρονος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αττικής, η οποία διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.


 Στις 23:40 άνδρες των ΕΚΑΜ εισέβαλαν στο σπίτι όπου βρισκόταν οχυρωμένος 60χρονος πυροβολώντας. Στο βίντεο ακούγονται να τον καλούν να πετάξει το όπλο.Ο άνδρας βρισκόταν όπλισμένος σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού και σύμφωνα ορισμένες πηγές είχε στρέψει το όπλο του στον εαυτό του.

Στην φωτο διακρίνεται αστυνομικός με το όπλο στο χέρι ο οποίος προσπαθεί να πείσει τον άνδρα να παραδοθεί

Ο 60χρονος έχει συλληφθεί από αστυνομικούς και οδηγείται στην Αστυνομία

Ο άνδρας ο οποίος φέρεται να είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές από διαμέρισμα πρώτο ορόφου στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Το περιστατικό όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στην οδό Αιόλου 10.

Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο βρήκαν το σπίτι κλειδωμένο και κάλεσαν τον άνδρα να βγει ειρηνικά, αλλά αυτός δεν συμμορφώθηκε.

Ο δράστης ο οποίος είναι περίπου 60 ετών και οδηγός ταξί βρίσκεται μέσα στο διαμέρισμα και αρνείται να παραδοθεί στις Αρχές. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει οικογενειακά θέματα με συγγενικό πρόσωπό του το οποίο μένει στην ίδια πολυκατοικία.

Το σπίτι στο οποίο έχει ταμπουρωθεί ο 60χρονος

Στο σημείο είχε σπεύσει η σύντροφός του η οποία φωνάζοντας με τηλεβόα της αστυνομίας του ζητεί να παραδοθεί. 


Ειδική διαπραγματευτής της Αστυνομίας βρίσκεται στο σημείο για πείσει τον 60χρονο να ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματός του αλλά αυτός δεν έχει δώσει σημεία ζωής. 

(Η διαπραγματευτής της Αστυνομίας φοράει το αλεξίσφαιρο γιλέκο της πριν ανέβει στο διαμέρισμα)

Λίγο μετά τις 22.30 οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας εκκένωσαν τον χώρο μπροστά από την πολυκατοικία καθώς αναμένεται να προσπαθήσουν να εισέλθουν στο σπίτι του δράστη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από μια δεκαετία ο 60χρονος είχε ταμπουρωθεί και πάλι στο σπίτι του οπλισμένος αλλά τότε κατάφερε να διαφύγει από τους αστυνομικούς που τον καλούσαν να παραδοθεί, από το πίσω μέρος του σπιτιού.

Βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο:
Οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας (ΕΚΑΜ)


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2019, 01:14