Ένα ξεχωριστό εορταστικό κλίμα δημιούργησαν απόψε, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο νοσοκομείο «’Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας, πυροσβέστες της 6ης ΕΜΑΚ και του 1ου πυροσβεστικού σταθμού της πόλης.

Οι πυροσβέστες, ντυμένοι ‘Αγιοι Βασίληδες και ξωτικά, κατέβηκαν με σχοινιά από την ταράτσα του επταώροφου κτιρίου στα μπαλκόνια των θαλάμων, μοιράζοντας δώρα, αλλά και χαρά στους ασθενείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώτος ‘Αγιος Βασίλης ανέβηκε στην καμινάδα του νοσοκομείου, ενώ οι υπόλοιποι ‘Αγιοι Βασίληδες και τα ξωτικά άρχισαν να κατεβαίνουν στα μπαλκόνια, όπου τους περίμεναν ασθενείς, οι συνοδοί τους και προσωπικό του νοσοκομείου.

Βλέποντας από κοντά τους πυροσβέστες, οι ασθενείς, οι συνοδοί και το προσωπικό άρχισαν να τους χειροκροτούν, να τους ευχαριστούν και να τους εύχονται καλή χρονιά. Καθ όλη την διάρκεια αυτής εορταστικής «αποστολής», η πρόσοψη του κτιρίου φωτιζόταν από αστέρια, ενώ η μπάντα του δήμου Πατρέων παιάνιζε τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Να σημειωθεί ότι η αποψινή εκδήλωση οργανώθηκε από την διοίκηση του νοσοκομείου, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, σε συνεργασία με την πυροσβεστική, το δήμο Πατρέων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο, σύμφωνα με την διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, να φθάσει παντού το μήνυμα της αγάπης, της αισιοδοξίας και της ελπίδας για τη νέα χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Γιάννης Πετρούτσος, υποστράτηγος της πυροσβεστικής και συντονιστής επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, ανέφερε ότι «με την αποψινή εκδήλωση θέλαμε να τονώσουμε το ηθικό των ασθενών και να τους στείλουμε το μήνυμα, ότι η νέα χρονιά θα φέρει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον». Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, επεσήμανε ότι «στόχος αυτής της εκδήλωσης ήταν να αλλάξει το ζοφερό κλίμα αυτών των ημερών», προσθέτοντας ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα στηρίζει πάντα ανάλογες δράσεις».

Μιλώντας στην συνέχεια, η πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού του δήμου Πατρέων, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, υπογράμμισε ότι «με αυτόν τον συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό τρόπο, θέλαμε, όχι απλά να στηρίξουμε τους εργαζόμενους, αλλά να ενώσουμε την δική μας φωνή με την φωνή του κινήματος, ζητώντας και απαιτώντας όλα εκείνα που χρειάζονται τώρα για να προστατευθεί η υγεία του λαού μας». 

Στις δικές του δηλώσεις, ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σε ένα σημαντικό νοσοκομείο, στο οποίο έχουν ήδη νοσηλευτεί αρκετοί ασθενείς και στην κλινική Covid και στην μονάδα εντατικής θεραπείας» ενώ όπως πρόσθεσε, «σήμερα νοσηλεύονται εννέα ασθενείς στην κλινική και ένας στην μονάδα».

Μάλιστα, όπως επεσήμανε, «ευελπιστούμε σε λίγο χρονικό διάστημα, όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας να εξέλθουν από το νοσοκομείο και να επιστρέψουν υγιείς στα σπίτια τους».

Παράλληλα, ο Γιάννης Καρβέλης τόνισε ότι «δίνουμε μία μεγάλη μάχη εδώ και πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στην απαρχή της ελευθερίας, μία ελευθερία η οποία προέρχεται από την εμβολιαστική διαδικασία, που ήδη έχει ξεκινήσει στην Πάτρα».

Μένοντας στο θέμα της εμβολιαστικής διαδικασίας, ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, είπε ότι «σήμερα ήλθαν άλλες 250 δόσεις εμβολίου για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, ενώ την προσεχή Κυριακή θα φθάσει άλλη μία μεγαλύτερη παρτίδα εμβολίων». Επίσης, είπε ότι «την προσεχή Δευτέρα θα ξεκινήσει η εμβολιαστική διαδικασία και στο νοσοκομείο ”Αγιος Ανδρέας’», προσθέτοντας ότι «συνεχίζουμε, ώστε να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού, ενώ μετά τις 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, θα μπούμε στοχευμένα πλέον στον εμβολιασμό του γενικότερου πληθυσμού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης