Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε λίγο μετά τις 9.00 το πρωί της Κυριακής ο 60χρονος πρώην αστυνομικός ο οποίος την περασμένη Παρασκευή πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στους Αμπελόκηπους.

Ο εισαγγελέας τού άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοχρησία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό του φόνου και η παράδοση στην αστυνομία

Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές ο 60χρονος Φ.Μ., ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε εν ψυχρώ τον 68χρονο ιδιοκτήτη γυμναστηρίουΟ φερόμενος δράστης, συνταξιούχος αστυνομικός και πρώην υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στη Μεσσηνία,  παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής λίγα λεπτά πριν από τις 13.00 του Σαββάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι τσακωνόταν συνεχώς με το θύμα και ότι ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου του επιτέθηκε, με αποτέλεσμα να αντιδράσει σκοτώνοντάς τον.

Υπενθυμίζεται ότι το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 17.30 της Παρασκευής, όταν ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός Φ.Μ., πρώην υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή, εκτέλεσε το θύμα, στρέφοντας ένα όπλο προς το μέρος του και πατώντας τη σκανδάλη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίθεση έγινε για προσωπικές διαφορές. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, ο 60χρονος ενοχλούσε επανειλημμένα τις κοπέλες που σύχναζαν στο γυμναστήριο, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να του κάνει συχνά παρατηρήσεις. Επιπλέον, ο ίδιος φέρεται να ενοχλούνταν από το γεγονός ότι στο γυμναστήριο υπήρχαν κάμερες τοποθετημένες. Προχθές ωστόσο, με αφορμή μια ακόμα παρατήρηση, η κατάσταση όπως φάνηκε «ξέφυγε», με τον 60χρονο να αρπάζει ένα όπλο και να σκοτώνει τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου.

Η αστυνομία εξέδωσε το Σάββατο ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε ότι «παρουσιάστηκε πριν από λίγο στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής ο δράστης της χθεσινής ανθρωποκτονίας στους Αμπελόκηπους».

Ο Φ.Μ. που φέρεται να είναι ο δράστης του αιματηρού περιστατικού

Το γυμναστήριο, ιδιοκτησίας του θύματος

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016, 13:03

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης