Ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τάσσεται κατά της διασωλήνωσης των ασθενών, υποστηρίζοντας πως γίνονται χωρίς λόγο.

Το αδίκημα που αντιμετωπίζει ο δικηγόρος είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Ωστόσο, ο κ. Αντωνιάδης εξακολουθεί να ελέγχεται και για το θάνατο 54χρονης μη εμβολιασμένης ασθενούς στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», η οποία αρνήθηκε επιμόνως τη διασωλήνωση παρά τις συστάσεις και τις προσπάθειες των γιατρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Εισαγγελία είχε διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση με αφορμή ηλεκτρονικά αρχεία με τις αναφορές του δικηγόρου για τον κορωνοϊό που είχαν διαβιβαστεί από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στο πλαίσιο της έρευνας, είχε διαταχθεί πριν από λίγες ημέρες και η σύλληψη του κ. Αντωνιάδη, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, όμως στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας και η σχετική δικογραφία επέστρεψε στην Εισαγγελία η οποία προχώρησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης.  

Ο φάκελος της υπόθεσης απεστάλη στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να δικαστεί ο κ. Αντωνιάδης από Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων λόγω της ειδικής δωσιδικίας. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η έρευνα από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη για τα πρόσωπα εκείνα που ενδεχομένως απέτρεψαν ή εμπόδισαν τους γιατρούς του Ευαγγελισμού από την έγκαιρη διασωλήνωση της 54χρονης ασθενούς. Τα διερευνώμενα αδικήματα  είναι αυτά της θανατηφόρου έκθεσης, ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα αυτό, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης