Διασπάθιση δημόσιου χρήματος, κακοδιαχείριση και δάνεια «μαϊμού» καταλογίζει η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σε 17 άτομα, τα οποία είχαν διατελέσει μέλη του Δ.Σ του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού τη χρονική περίοδο 2012-2014.  

Ήδη η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος τους για πέντε κακουργήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν:

  • πλαστογραφία
  • ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία
  • απιστία
  • νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και
  • εγκληματική οργάνωση.

Ποσό ύψους περίπου 200.000 ευρώ, σύμφωνα με την κατηγορία, φέρεται πως κατέληξε στις τσέπες των εμπλεκομένων, από δάνεια κα οικονομικά βοηθήματα  τα οποία είχαν εγκριθεί, τη διετία 2012-2014, άλλοτε με πλαστογραφημένες αιτήσεις και άλλοτε χωρίς τις σχετικές αιτήσεις των δικαιούχων οι οποίοι, όπως  βεβαιώνουν, ουδέποτε τα έλαβαν!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργήθηκε, τα χρήματα φαίνεται πως καρπώνονταν τα τότε μέλη του ΔΣ του Ταμείου καθώς τα δάνεια και τα οικονομικά βοηθήματα ουδέποτε έφταναν στους δικαιούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση  έφτασε ενώπιον της Δικαιοσύνης μετά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε, κλήθηκαν και έδωσαν εξηγήσεις τα μέλη του ΔΣ του Ταμείου.

Ο φάκελος της υπόθεσης ανατέθηκε σε ανακριτή κατά της Διαφθοράς.

Το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ αναμένεται  πάντως να τεθεί άμεσα σε καθεστώς εκκαθάρισης, με νομοθετική ρύθμιση. Όπως έχει δηλώσει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, με τη ρύθμιση  που προτείνεται «διασφαλίζεται η διαφάνεια και θεσπίζονται καθαρές διαδικασίες, ώστε να μην υπάρχουν πουθενά σκιές»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης