Με ποινή κάθειρξης 6 ετών αλλά ελεύθερος θα παραμείνει ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων  για την υπόθεση των δανείων, ύψους 792 εκατ. εκατομμυρίων ευρώ, της Proton Bank.

Το ελαφρυντικό που αναγνώρισαν οι δικαστές στον επιχειρηματία «έριξε» στα 6 χρόνια την ποινή του για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και άνοιξε το δρόμο για την αναστολή που του χορηγήθηκε. Μετά από ακροαματική διαδικασία, περίπου, τεσσάρων ετών το δικαστήριο ανακοίνωσε τις ποινές που επέβαλε στους συνολικά εννέα καταδικασθέντες, στους οποίους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Στους οκτώ συγκατηγορούμενους του επιχειρηματία, δυο δικηγόρους και έξι τραπεζικούς και στελέχη της Τράπεζας, που κρίθηκαν ένοχοι επιβλήθηκαν ποινές 5 ή 6 ετών, επίσης, με αναστολή στην έφεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δικαστές με την απόφαση τους έκριναν ένοχους τους 9 κατηγορούμενους μόνο για το αδίκημα της απιστίας ενώ τους αθώωσαν για τα κακουργήματα της απάτης, της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Παράλληλα, απάλλαξαν από κάθε κατηγορία τους υπόλοιπους 34 κατηγορουμένους που κάθισαν στο εδώλιο.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης καταδικάστηκε ως ηθικός αυτουργός στην απιστία των δύο δικηγόρων, των μελών του ΔΣ της Proton Bank και των υπαλλήλων των Επιτροπών Δανειοδοτήσεων που την τριετία 2010-2012, φέρονται να άναψαν το πράσινο φως για τα επίμαχα δάνεια σε εταιρίες που εμφανίζονται να ελέγχονταν από τον επιχειρηματία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης