Ποινή φυλάκισης 20 ετών σε τραπεζοϋπάλληλο που «ξάφριζε» λογαριασμούς πελατών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017, 14:14
Ποινή φυλάκισης 20 ετών σε τραπεζοϋπάλληλο που «ξάφριζε» λογαριασμούς πελατών
Πολυμήχανος αποδείχθηκε ένας τραπεζικός υπάλληλος σε υποκατάστημα Τράπεζας στον Τύρναβο, καθώς κατάφερε να τη «φεσώσει» σε βάθος πολλών ετών με 1,3 εκατ. ευρώ αφού νωρίτερα είχε αναστατώσει δεκάδες πελάτες, που είδαν τους λογαριασμούς τους να έχουν «αδυνατίσει» υπερβολικά.

Η υπόθεσή του εκδικάστηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών. Συγκατηγορούμενός του ήταν και ένας ακόμα 46χρονος Τυρναβίτης, που εμπλεκόταν στην υπόθεση για ένα μέρος του ποσού, ο οποίος καταδικάστηκε σε έξι χρόνια κάθειρξης.

Ο - πρώην πλέον- τραπεζικός υπάλληλος της τότε Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα που ο ίδιος συνέτασσε κατάφερνε για έντεκα χρόνια (και μέχρι το 2010) να βάζει «χέρι» κυρίως –αλλά όχι μόνο- σε προθεσμιακούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πελατών. Παρουσιάζοντας εν συνεχεία αυτά τα έγγραφα έπειθε τόσο τους πελάτες όσο και τους αρμόδιους υπαλλήλους της τράπεζας πως όλα ήταν καλά. Το μόνο όμως που δεν πήγαινε καλά ήταν τα υπόλοιπα των λογαριασμών που ολοένα άδειαζαν επί της ουσίας ενώ τυπικά φαίνονταν όλα ρυθμισμένα και ...τοκισμένα.

Παράλληλα προσπαθούσε να εξαφανίσει τα ίχνη των κινήσεων και να τα «νομιμοποιήσει». Μια επιλογή του ήταν μέρος του ποσού να το «χορηγήσει με μορφή δανείου για ίδρυση επιχείρησης ιερατικών ειδών» στην οποία εμπλεκόταν ο δεύτερος κατηγορούμενος. Η συνολική ζημιά της πρώην ΑΤΕ από την παράνομη δραστηριότητά του συνολικά έφτασε στα 1.375.817,28 ευρώ.

ΠΗΓΗ: εφημερίδα Ελευθερία

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017, 14:14