Πυλώνας του τουρισμού στην Ήπειρο το αεροδρόμιο Ακτίου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016, 09:12
Πυλώνας του τουρισμού στην Ήπειρο το αεροδρόμιο Ακτίου
Τεράστια είναι η δυναμική που αναπτύσσει το αεροδρόμιο του Ακτίου, καθώς η κίνηση χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται και τα στοιχεία δείχνουν ότι αποτελεί τον πυλώνα για την τουριστική ανάπτυξη και της Ηπείρου.

Την ώρα που το αεροδρόμιο στα Γιάννινα αποτελεί προορισμό μόνο για την Αθήνα και καταγράφει ένα τεράστιο «μηδέν» στις αφίξεις εξωτερικού, το Άκτιο έχει «απογειωθεί». Στα επίσημα στοιχεία που διαθέτει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας φαίνεται όχι μόνο η αύξηση αφίξεων, αλλά αποτυπώνεται και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την οποία επιζητεί η Ήπειρος.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι αφίξεις εξωτερικού ενός θερινού μήνα στο αεροδρόμιο του Ακτίου ισούνται με τις αφίξεις ολόκληρου του έτους που καταγράφονται στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων!

Ακόμη όμως και οι αφίξεις εσωτερικού στα Γιάννινα τους περισσότερους μήνες καταγράφουν μικρή πτωτική τάση, γεγονός που μπορεί να συνδέεται τόσο με την οικονομική κρίση όσο και με τα προβλήματα προσέγγισης στο αεροδρόμιο, καθώς η τρέχουσα χρονιά ίσως διεκδικήσει το ρεκόρ στις ακυρώσεις!

Τον Ιανουάριο έγιναν μόλις 88 πτήσεις (αφίξεις κι αναχωρήσεις) έναντι 102 τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Οι αφίξεις ήταν 2.072 και οι αναχωρήσεις 2.892.

Ο καλύτερος μήνας μέχρι τώρα για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων ήταν ο Ιούλιος, καθώς καταγράφονται 5.212 αφίξεις.

Από τον Ιανουάριο μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, διάστημα για το οποίο υπάρχουν επίσημα στοιχεία, οι αφίξεις στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων ανέρχονται στις 37.927.

Την αντίστοιχη περίοδο του 2015 οι αφίξεις ήταν 33.663, ενώ σε όλο το διάστημα της προηγούμενης χρονιάς ανήλθαν στις 43.048.

Να σημειώσουμε ότι μόνο τον Ιούνιο και μόνο από το εξωτερικό οι αφίξεις που καταγράφονται στο αεροδρόμιο του Ακτίου ανέρχονται στις 40.755!

Τον Ιούλιο οι αφίξεις από το εξωτερικό φτάνουν τις 56.907, τον Αύγουστο τις 50.340 και τον Σεπτέμβριο τις 41.100.

Η κίνηση σε σχέση με πέρυσι είναι σημαντικά αυξημένη, γεγονός που αποτυπώνει και τη δυναμική που αναπτύσσει ο τουριστικός τομέας στην Ήπειρο και την ευρύτερη περιοχή.

Το Άκτιο στην κυριολεξία εκτοξεύεται, παρότι δεν διαθέτει ούτε καν αξιοπρεπή αίθουσα και φυσικά η ιδιωτικοποίησή του δημιουργεί νέες προοπτικές, καθώς συνοδεύεται και από ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Τα Γιάννινα μένουν καθηλωμένα εξυπηρετώντας μόνο τις πτήσεις από την Αθήνα. Για να φτάσουν στο σημείο να αποτελούν προορισμό από το εξωτερικό δεν αρκεί μόνο η πτητική αξιοπιστία, αλλά θα πρέπει να στηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία του τουριστικού κλάδου κυρίως και φυσικά να επενδυθούν χρήματα.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016, 09:54