Mε πρόθεση να σκοτώσει πήγε στη Μακρινίτσα ο 31 ετών άνδρας φερόμενος ως δράστης του φονικού της περασμένης Δευτέρας, που άφησε πίσω του νεκρή την 28χρονη πρώην γυναίκα του και τον 30χρονο αδερφό της.

Κατά την ιατροδικαστική έκθεση, τα δύο αδέλφια φέρουν από ένα καθοριστικό χτύπημα στην καρδιά που τους οδήγησε στον θάνατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το χτύπημα που τους κατάφερε ο δράστης με το μαχαίρι που είχε στην κατοχή του (25 εκ. λάμα) από το καλοκαίρι -με βάση τις δηλώσεις και του συνηγόρου του φερόμενου ως δράστη- εισχώρησε και στα δύο αδέλφια τόσο βαθιά με αποτέλεσμα η τρώση να προκαλέσει ρήξη του μυοκαρδίου σε τέτοια και τόση έκταση που δεν γίνεται χωρίς πρόθεση. 

Στην ιατροδικαστική έκθεση, την οποία υπογράφει η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, επιπλέον περιγράφονται και τα τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στο στέρνο, τα οποία όμως δεν ήταν τα μοιραία.

Επίσης αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «τα χτυπήματα σε βάρος των δύο αδελφών στην καρδιά έχουν κατωφερή πορεία», είτε γιατί τα θύματα είχαν ήδη λυγίσει από τις προηγούμενες μαχαιριές, είτε γιατί προσπάθησαν να προστατευτούν και είχαν λυγίσει το σώμα τους. Παρατήρηση που οδηγεί στο συμπέρασμα, σύμφωνα πάντα με την ιατροδικαστική έκθεση, ότι ο φερόμενος ως δράστης βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελευταίο αντίο στα δύο αδέρφια 

Χθες επικράτησε βουβός θρήνος στην εξόδιο ακολουθία των αδικοχαμένων αδελφών Τσάπα στη Μακρινίτσα, όπου συγγενείς και φίλοι τούς αποχαιρέτησαν από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Aρκετός κόσμος βρέθηκε στον ναό για να αποχαιρετήσει τα δύο αδέρφια, την 28χρονη, που αφήνει πίσω της ένα παιδάκι, και τον 30χρονο αδερφό της, που έσπευσε σε βοήθεια για να αντιμετωπίσει τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Μαύρο το χρώμα πένθους για την Κωνσταντίνα, ενώ το πένθος για τον Γιώργο σε χρώμα άσπρο. Ο άτυχος άνδρας δεν είχε προλάβει να επισημοποιήσει τη σχέση του στην εκκλησία, οπότε το χρώμα ήταν άσπρο και γι’ αυτό μοιράζονταν και οι μπομπονιέρες…

Η τοπική κοινωνία παραμένει σοκαρισμένη και πολλοί αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη. Τραγικές φιγούρες, οι γονείς των δύο παιδιών, ο πατέρας Απόστολος και η μητέρα Αθανασία, που αποχαιρέτησαν τα βλαστάρια τους, έχοντας ως μόνη παρηγοριά τους πλέον στη ζωή τον δίχρονο εγγονό τους, καρπό του γάμου της 28χρονης Κωνσταντίνας με τον 31 ετών σύζυγό της, ο οποίος έμελλε να είναι και ο δολοφόνος της

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης