Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, με κατεπείγουσα ανάγκη, ο ανώτατος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ουσιαστικά οριστικοποιήθηκε ο αριθμός των 9 ατόμων, όπως ήταν γνωστό από τις προηγούμενες ημέρες, για τις ημερομηνίες 24, 25 και 31 Δεκεμβρίου, καθώς και την 1η Ιανουαρίου, στη χώρα μας.

Πάντως, η μετακίνηση για το φετινό ρεβεγιόν θα γίνεται κατά πάσα πιθανότητα με την αποστολή SMS με τον κωδικό 6. Εκείνο πάντως που δεν αλλάζει επί του παρόντος είναι η απαγόρευση της βραδινής κυκλοφορίας καθώς παραμένει σε ισχύ από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Αυτό σημαίνει ότι ο εορτασμός των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν θα περιλαμβάνει ολονύχτια πάρτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο περιορισμός της συγκέντρωσης μελών προερχομένων από δύο οικογένειες θεωρείται ασφαλής από τους ειδικούς, καθώς, εάν υπάρξει διασπορά, θα παραμείνει στα μέλη των δύο οικογενειών, εφόσον τηρηθούν τα μέτρα, συνεπώς θα είναι πιο εύκολος ο εντοπισμός των μολυσμένων.

Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός νομού πλην ορισμένων εξαιρέσεων. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Στέλιο Πέτσα, θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι φοιτητές που δεν πρόλαβαν να ταξιδέψουν λόγω του lockdown.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνοπτικά, οι μετακινήσεις που θα επιτρέπονται εκτός νομού αφορούν τις παρακάτω περιπτώσεις:

 – επιστροφή στη μόνιμη κατοικία
 – επανένωση οικογενειών
 – λόγους υγείας
 – επαγγελματικούς λόγους.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης