Πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση που θα διενεργηθεί από εισαγγελέα διέταξε ο Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Σπ. Φυτράκης, για την επίθεση που δέχτηκε την Πέμπτη το απόγευμα στην Ε πτέρυγα, όπου κρατείται, πιθανότατα από αλλοδαπούς κρατουμένους, ο Νικ. Μαζίώτης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες πως ο καταδικασθείς ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα χτυπήθηκε και με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα, μέσα στο κελί του το οποίο ήταν ανοιχτό κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Ο Ν. Μαζιώτης ο οποίος συνεχίζει και την απεργία πείνας έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο κρατουμένων. Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην επίθεση ενώ θα διαπιστωθούν τυχόν παραλείψεις από την πλευρά των αρμοδίων οργάνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η επίθεση εναντίον του Νίκου Μαζιώτη έγινε μέσα στο κελί του και σε αυτή συμμετείχαν περίπου δέκα κρατούμενοι. Όπως αναφέρουν, ο Νίκος Μαζιώτης δέχτηκε χτυπήματα κυρίως στο κεφάλι, τα πλευρά αλλά και μαχαιριά στην κοιλιακή χώρα. Η επίθεση πάντως – όπως αναφέρει η ιστοσελίδα – δεν ολοκληρώθηκε γιατί παρενέβησαν Κούρδοι και Τούρκοι κρατούμενοι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης