Τόσκας κατά προέδρου Ειδικών Φρουρών για τα Εξάρχεια - Τι λένε συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. στο zougla.gr

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017, 13:37
Τόσκας κατά προέδρου Ειδικών Φρουρών για τα Εξάρχεια - Τι λένε συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. στο zougla.gr
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Αντιμέτωπος με πειθαρχική δίωξη λόγω... σχολίων που έκανε για τα Εξάρχεια και την πορεία που είχαν προγραμματίσει οι αστυνομικοί και ακυρώθηκε δια χειρός Νίκου Τόσκα, βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΕΦΕΑΑ, Βασίλης Ντούμας.

Το γεγονός έχει προκαλέσει αίσθηση καθώς δεν είναι συνηθισμένο συνδικαλιστές να εγκαλούνται και δη από υπουργούς επειδή εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους (σ.σ. πρόκειται για την 5η ή 6η φορά).

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο των Ειδικών Φρουρών, ο οποίος δήλωσε πως είναι οξύμωρο ένα μέλος μιας αριστερής κυβέρνησης να ελέγχει πειθαρχικά έναν συνδικαλιστή επειδή εξέφρασε την γνώμη του.

«Νομίζω ότι κάποιος θα πρέπει  να τον επαναφέρει στην τάξη. Ο συνδικαλισμός, η ελεύθερη άποψη και γνώμη δεν φιμώνεται με κανέναν τρόπο» σημείωσε μεταξύ άλλων.«Καταδικάζουμε τέτοιες πρακτικές»

Παράλληλα δηλώσεις για τη πειθαρχική δίωξη σε βάρος του προέδρου των Ειδικών Φρουρών έκαναν στο zougla.gr ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος και ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής Γιώργος Σταματάκης.

Μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, ο κ. Γερακαράκος ανέφερε ότι «η κοινωνία περιμένει από μας να λύσουμε τα προβλήματα. Είναι ατόπημα της διοίκησης να μπαίνει σε διαδικασία φίμωσης».
 
«Ο ρόλος της διοίκησης είναι να συνεργάζεται. Καταδικάζουμε τέτοιες πρακτικές που δεν εξυπηρετούν τον βασικό στόχο που είναι η ασφάλεια της κοινωνίας» πρόσθεσε.


Ο κ. Σταματάκης ανέφερε ότι στις εποχές  που διανύουμε δεν υπάρχει η πολυτέλεια της αντιπαράθεσης.

«Έχουμε μόνο έναν δρόμο να διαβούμε όλοι μας και αυτός είναι να προσφέρουμε ασφάλεια στον πολίτη που καθημερινά βάλλεται. Οι διώξεις που αφορούν την ελευθερία του λόγου μας βαστάνε στο χθες» τόνισε.


Επιπλέον, τον κ. Ντούμα στηρίζουν τα μέλη του ΣΕΦΕΑΑ που μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν αναφέρουν:

Σε έκτακτη συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α., αναφορικά με την κίνηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του Προέδρου του, για δηλώσεις του στα πλαίσια Συνδικαλιστικής έκφρασης με απειλή επιβολής ανώτερης πειθαρχικής ποινής (Αργία με απόλυση ή αργία με πρόσκαιρη παύση), ομόφωνα αποφάσισε τα εξής :

1) Καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την ολοκληρωτική προσπάθεια φίμωσης του ελεύθερου, υγιούς και μαχόμενου Συνδικαλιστικού λόγου.

2) Οι δηλώσεις του Προέδρου εξέφραζαν απολύτως και χωρίς καμία παρέκκλιση την ψηφισμένη θέση του Σωματείου αναφορικά με την απαγορευμένη εκδήλωση των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων αλλά και την εγκληματική ανοχή της πολιτείας και του αρμόδιου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη απέναντι στα «άβατα» και το «κράτος» των Εξαρχείων.

3) Εκφράζει την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράσταση στο πρόσωπο του Προέδρου.

4) Δηλώνει ότι δεν θα διολισθήσει σε κανένα πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης από την άκαιρη, ακραία επίδειξη ισχύος των πολιτικών προϊσταμένων, όταν μάλιστα διακυβεύονται καθημερινά η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων αλλά και η ασφάλεια και εσωτερική ειρήνη των πολιτών.

5) Συνιστά στον υποκινητή της πειθαρχικής δίωξης, Υπουργό Προστασίας του πολίτη να επικεντρωθεί στα καθήκοντα του και να αντιμετωπίσει επιτέλους το εγνωσμένο ζήτημα του «αβάτου» στην Αττική και να αφήσει ανεμπόδιστα τα Συνδικάτα και τους εκπροσώπους τους να ακολουθούν τους δικούς τους δρόμους, εξυπηρετώντας τα μέλη τους και το κοινωνικό σύνολο, σύμφωνα με τους καταστατικούς σκοπούς τους και Νόμους.

Επισημαίνουμε ότι :

Τέτοιες ακραίες τακτικές δεν αποτελούν προϊόν πολιτικής ή συνδικαλιστικής απειρίας που τόσο συχνά επικαλείται ο κ. Υπουργός, αλλά μάλλον αποτυπώνουν την ποιότητα της Δημοκρατικής του συνείδησης σε συνδυασμό με μια έκφραση αλαζονικής συμπεριφοράς.

Η δίωξη εκπροσώπου εργαζομένων για την νόμιμη δράση του και τον απαγγελτικό λόγο του, είναι τιμητική για τον ίδιο και σίγουρα ωφέλιμη για τα μέλη που εκπροσωπεί. Αντίθετα οι προσωπικές εμπαθείς συμπεριφορές μελών της Κυβέρνησης , προσβάλλουν τους θεσμούς και πισωγυρίζουν την όποια πρόοδο με κόπο έχει επιτευχθεί. Επιπλέον εξαντλούν την υπομονή των κρινομένων και την αντοχή των κριτών τους...

Εμείς από τη μεριά μας κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, ενάντια σε κάθε μορφή βίας από όπου κι αν αυτή προέρχεται, καλώντας σε συμπαράσταση και συστράτευση όλους του Συναδέλφους . Καλούμε επίσης, σε συμπαράσταση και την Φυσική μας Ηγεσία έχοντας την πεποίθηση ότι αυτή, δεν θα ακολουθήσει διολισθαίνοντας σε επικίνδυνα αντιδημοκρατικά μονοπάτια.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017, 13:49