Ποιοι συμμετείχαν στο κορωνοπάρτι της Helexpo

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021, 17:40
Ποιοι συμμετείχαν στο κορωνοπάρτι της Helexpo

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση του video που δείχνει γύρω στα 15 άτομα να γλεντούν την ημέρα της Τσικνοπέμπτης σε χώρο της Helexpo όπου βρίσκεται το Mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας, ο ΕΟΔΥ απάντησε πως αυτοί που φαίνονται στο επίμαχο βίντεο είναι τέσσερις συμβασιούχοι που εργάζονται στις ΚΟΜΥ (Κινητές Μονάδες Υγείας).

Όπως μάλιστα τονίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε: «Μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του ΕΟΔΥ. Οι συμβασιούχοι έχουν ήδη παυθεί».

Αναλυτικά, ο ΕΟΔΥ αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

Αναφορικά με περιστατικό συνωστισμού προσώπων σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου της HELEXPO στο Μαρούσι, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, γνωστοποιεί τα εξής:

  • Ο συγκεκριμένος εξωτερικός χώρος δεν ανήκει στους παραχωρηθέντες στον Ε.Ο.Δ.Υ. χώρους του κτιρίου της HELEXPO.
  • Κατά το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης του περιστατικού συνωστισμού, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που εργάζονται σε χώρους του κτιρίου της HELEXPO, είχαν ολοκληρώσει το συμβατικό τους ωράριο και αποχωρήσει από τους χώρους εργασίας τους.
  • Από εικόνες που έχουν τεθεί υπόψιν της Διοίκησης του ΕΟΔΥ σε σχέση με το περιστατικό, προέκυψε ότι μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του Ε.Ο.Δ.Υ., και συγκεκριμένα 3 οδηγοί και μία επαγγελματίας υγείας που εργάζονται στις ΚΟΜΥ. Τα πρόσωπα αυτά έχουν ήδη παυθεί από κάθε συμβατική αρμοδιότητα και επιχειρησιακή τους υποχρέωση έναντι του Ε.Ο.Δ.Υ., ενώ εκκρεμούν σχετικώς, περαιτέρω νομικές ενέργειες εκ μέρους του Οργανισμού.
     

Χαρδαλιάς: Καμία εμπλοκή ή συμμετοχή δεν υπάρχει από εργαζόμενους ή στελέχη της ΓΓΠΠ στη μάζωξη στην πρώην Helexpo

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς χαρακτήρισε χθες τις αναφορές για συμμετοχή στελεχών της Πολιτικής Προστασίας σε πάρτι την Τσικνοπέμπτη, με αφορμή βίντεο που διακινείται στο διαδίκτυο «έωλες και αβάσιμες» .

Ο κ. Χαρδαλιάς διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή και συμμετοχή εργαζομένων και στελεχών της ΓΓΠΠ στην εν λόγω μάζωξη δηλώνοντας ότι «όσοι απαράδεκτα είχαν στήσει την όποια συνάθροιση δεν ανήκουν και δεν έχουν την οποιαδήποτε σχέση με το υφυπουργείο».

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021, 17:42