Πετροπόλεμος και συμπλοκές μεταναστών στη Σούδα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017, 08:24
Πετροπόλεμος και συμπλοκές μεταναστών στη Σούδα
Μεγάλη ήταν η νύχτα της Τετάρτης στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Σούδας στη Χίο. Η συνύπαρξη ατόμων διαφόρων εθνικοτήτων φαίνεται να αποτελεί δυσεπίλυτο πρόβλημα για τις Αρχές, καθώς οι συγκρούσεις το τελευταίο διάστημα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.Λίγες μόνο ώρες μετά την επίσκεψη των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Κάστρου στην Εισαγγελία, ξέσπασε βεντέτα μεταξύ Αφγανών και Αλγερινών μεταναστών, με τους πρώτους να επιτίθενται με πέτρες και ξύλα, και να δημιουργούν εκτεταμένα επεισόδια εντός του κέντρου φιλοξενίας.

Η κατάσταση ηρέμησε, όταν επενέβη διμοιρία των ΜΑΤ.Τραυματισμοί και προσαγωγές:


Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μία γυναίκα και ένα παιδί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ η αστυνομία προέβη στην προσαγωγή τριών ατόμων.

Διακοπή δρομολογίων:


Υπό τον φόβο γενίκευσης των επεισοδίων η Ύπατη Αρμοστεία ανακοίνωσε ότι από το πρωί της Πέμπτης μέχρι και το απόγευμα της ίδιας ημέρας δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια μεταφοράς μεταναστών από ΒΙ.ΑΛ. προς Σούδα και Βροντάδο, καθώς υπάρχει η υποψία συγκέντρωσης Αφγανών από το Χαλκειός στο κέντρο της πόλης με σκοπό να συνεχίσουν τη βεντέτα που άνοιξε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης.Πληροφορίες από: politischios.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017, 10:21