Συνεχίζεται με αυξημένους ρυθμούς η έξοδος των κατοίκων της πρωτεύουσας για τα χωριά και τα εξοχικά τους ένεκα του τριημέρου του Πάσχα, με την παρουσία των αστυνομικών να είναι διαρκής και τους ελέγχους στα διόδια να συνεχίζονται χωρίς διακοπή.

Οι οδηγοί που καταφέρνουν να περάσουν από τον αστυνομικό έλεγχο είναι μόνο αυτοί που διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενώ οι υπόλοιποι αναγκάζονται να πάρουν τον… δρόμο της επιστροφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, περισσότερα από 30.000 αυτοκίνητα ταξίδεψαν εκτός Αττικής το 24ωρο από τις 06:00 το πρωί της 29ης Απριλίου μέχρι την ίδια ώρα της 30ής.

Συγκεκριμένα από τα διόδια με κατεύθυνση προς Κόρινθο πέρασαν 15.552 ΙΧ, ενώ η Τροχαία κατέγραψε 6 παραβάσεις και επέβαλε σε 888 οδηγούς να επιστρέψουν, λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Με κατεύθυνση προς Λαμία ταξίδεψαν 17.727 ΙΧ και οι επιστροφές από την Τροχαία ήταν μόλις 51, ενώ δεν καταγράφηκε καμία παράβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για αναίτιες μετακινήσεις και 500 ευρώ για ψευδή παραστατικά.

Πάντως αίσθηση προκάλεσε η υπόθεση ηλικιωμένης γυναίκας που έχασε τον άντρα της από κορωνοϊό και στην οποία απαγορεύτηκε από την Αστυνομία να περάσει τα διόδια και να πάει στον τόπο ταφής του συζύγου της γιατί δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα.

Παράλληλα αυξημένη σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες είναι η κίνηση και στο λιμάνι του Πειραιά.

Σήμερα είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσουν 13 πλοία από Πειραιά, 4 από Λαύριο και 2 από Ραφήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης