Περιπολίες κατοίκων για την αποτροπή διαρρήξεων στο Μελισσοχώρι

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021, 08:36
Περιπολίες κατοίκων για την αποτροπή διαρρήξεων στο Μελισσοχώρι

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους το αυξημένο φαινόμενο διαρρήξεων στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι έγιναν μάρτυρες επίδοξων διαρρηκτών που παρατηρούσαν σπίτια και προέβαιναν σε εγκληματικές ενέργειες ακόμα και μέρα μεσημέρι.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Μελισσοχωρίου Αθανάσιος Μοσχόπουλος, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής, θέσπισε την «Ομάδα Φύλαξης Κοινότητας Μελισσοχωρίου», αποτελούμενη από κατοίκους του χωριού, με τον ίδιο μάλιστα να συμμετέχει ενεργά σε περιπολίες με σκοπό την αποτροπή διαρρήξεων και ληστειών.

 

Μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις περιπολίες

Όπως μεταδίδει το thesstoday, τον τελευταίο καιρό έχουν σημειωθεί τουλάχιστον δύο ληστείες και περισσότερες από 15 απόπειρες διαρρήξεων σε σπίτια κατοίκων. Οι πολίτες Μελισσοχωρίου δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την ομάδα φύλαξης, καθώς πάνω από 30 κάτοικοι συμμετέχουν στις περιπολίες του χωριού, κατόπιν συνεννόησης με τον κοινοτάρχη και συμπληρώνοντας μάλιστα ειδική φόρμα βεβαίωσης για τη συγκεκριμένη δράση. «Υπάρχουν άνθρωποι από 27 έως 65 χρόνων που συμμετέχουν στις περιπολίες, ενώ μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον των νεότερων κατοίκων του χωριού» τόνισε ο πρόεδρος της Κοινότητας Μελισσοχωρίου.

Οι εποχούμενες περιπολίες (με αυτοκίνητο), σύμφωνα με τον κ. Μοσχόπουλο, δεν θα αντικαταστήσουν την αστυνομική αρχή, αντιθέτως σε συνεννόηση με τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας θα υπάρχει συνεργασία με κοινό στόχο τη μείωση της εγκληματικότητας στην περιοχή. «Η περιπολία γίνεται με έναν πράσινο φάρο με σκοπό οι επίδοξοι κακοποιοί να μην προβαίνουν σε διαρρήξεις-ληστείες» διευκρίνισε στο ThessToday.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας, εξηγώντας παράλληλα ότι οι πολίτες, πλην του πράσινου φάρου, που είναι τοποθετημένος πάνω στο όχημα, δεν φέρουν όπλο ή άλλο μέσο καταστολής. «Δεν κυνηγάμε, δεν καταδιώκουμε και δεν λειτουργούμε κατασταλτικά» επισήμανε ο κ. Μοσχόπουλος.

Η Κοινότητα Μελισσοχωρίου βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων διαρρήξεων, όμως η ενισχυμένη παρουσία των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή εδώ και τρεις μέρες έχει ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων. «Υπάρχει πρόθεση από πλευράς Ασφάλειας Ωραιοκάστρου για την αντιμετώπιση του ζητήματος και, σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου και την Τροχαία Κιλκίς, πετύχαμε πιο επισταμένη παρατήρηση στο χωριό μας» τόνισε ο πρόεδρος της Κοινότητας.

Με πληροφορίες από thesstoday

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021, 08:49