Το περιβάλλον εντάσσεται στις βασικές προτεραιότητες της περιφερειακής Αρχής, ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αφορμή το θέμα που αφορά «τις διαδικασίες καθαρισμού, συντήρησης και έργων διευθέτησης ρεμάτων».

Ο κ. Πατούλης ζητά από τους διαμαρτυρόμενους πολίτες να συνεργαστούν υποβάλλοντας τις προτάσεις τους για την καλύτερη διευθέτηση του ζητήματος, δεδομένου ότι, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που παρατηρούνται με την εξελισσόμενη κλιματική αλλαγή συντελούν στην καταστροφή των φυσικών ρεμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και στις επαφές που είχε με την κεντρική διοίκηση και τους εμπλεκόμενους φορείς, για τον συντονισμό και την προστασία από φυσικές καταστροφές.

Επισήμανε τη χρηματοδότηση ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για 10 έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, εκ των οποίων τα επτά θα πραγματοποιηθούν στην Αττική.

Ακόμη, τόνισε τη σημασία δημιουργίας παρατηρητηρίου επικινδυνότητας ρεμάτων και τη σύσταση εργολαβίας «Επικινδυνότητας και ‘Αμεσης Παρέμβασης» η οποία θα επιλαμβάνεται προβλήματα , όπου απαιτείται άμεση αντιμετώπιση. Η χαρτογράφηση και η σχετική «αστυνόμευση» θα αποτρέψουν την απόρριψη μπαζών σε ρέματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης