Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθούν την Τετάρτη οι επτά αστυνομικοί που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 20χρονου οδηγού ενός κλεμμένου αυτοκινήτου.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΑΝΤ1, ο πατέρας του 20χρονου Ρομά που έπεσε νεκρός από σφαίρες των αστυνομικών δήλωσε: «Θέλω μια δικαιοσύνη από το κράτος. Δεν ήταν αστυνομικοί αυτοί που κυνήγησαν τα παιδιά; Τι πήρανε; Ένα αυτοκινητάκι πήρανε. Τι ήταν; εγκληματίες ήταν; Θέλω μια δικαιοσύνη από τον νόμο. Δεν μπορούσαν να τους σκίσουν τα λάστιχα, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι να τον τραυματίσουν, δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 20χρονος Ρομά ήταν πατέρας δύο παιδιών και ενός τρίτου, το οποίο κυοφορεί η χήρα του. Η γυναίκα του ξέσπασε, λέγοντας: «Θέλω να σαπίσει μέσα. Και να μου τον φέρεται, να τον σκοτώσω εγώ». Και πρόσθεσε κλαίγοντας: «Με άφησε με δύο παιδιά. Θα τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια».

Μέλη της οικογένειας, όπως η μητέρα και η αδερφή του, αλλά και φίλοι του νεκρού, που ζητούν χαρακτηριστικά «να πάει στη φυλακή, εκεί να σαπίσει ο δολοφόνος», απειλούν με εκδίκηση και αυτοδικία σε βάρος των αστυνομικών. «Εγώ θα τον σκοτώσω», είπε χαρακτηριστικά η αδερφή του 20χρονου θύματος.

Στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό μίλησε και η μητέρα του τραυματία, που ήταν κουνιάδος του 20χρονου Ρομά που σκοτώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών. Όπως κατήγγειλε, δεν μπορεί να επισκεφθεί τον γιο της στο νοσοκομείο, ενώ λέει πως, ενώ η αρχική ενημέρωση ανέφερε για τραυματισμό του από μία σφαίρα στο χέρι, νεότερη ενημέρωση κάνει λόγο για τραυματισμό του από τρεις σφαίρες στην κοιλιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης