Πέραμα: Η μαρτυρία συλληφθέντος αστυνομικού για το περιστατικό με θύμα τον 20χρονο Ρομά

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021, 21:48
Πέραμα: Η μαρτυρία συλληφθέντος αστυνομικού για το περιστατικό με θύμα τον 20χρονο Ρομά

Για τα κρίσιμα λεπτά που οδήγησαν στο αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα, το βράδυ της Παρασκευής, μίλησε ένας από τους μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που συμμετείχαν στην καταδίωξη, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως «όλα έγιναν για την αποτροπή άμεσου κινδύνου της ζωής μου και των συναδέλφων μου».

Η μαρτυρία του εν λόγω συλληφθέντος αστυνομικού ήρθε στο φως μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο οποίος φέρεται να είπε στο πλαίσιο της προανάκρισης στους αξιωματικούς της Δίωξης Εγκληματών κατά Ζωής: 

«Μάς επιτέθηκε (ο 20χρονος) με το αυτοκίνητο… Γκρέμισε διαδοχικά όλες τις μοτοσικλέτες μας. Ενεργήσαμε πυροβολισμούς όταν είχε παρασύρει μια μοτοσικλέτα με το συνάδελφό μας πάνω σε αυτή. Επιδιώκαμε την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου των δραστών. Μετά το περιστατικό, όταν διαπιστώσαμε ότι όλοι οι συνάδελφοι ήταν καλά ειδοποιήσαμε το κέντρο και στη συνέχεια δώσαμε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες με τουρνικέ και αιμοστατικούς επιδέσμους. Όλα έγιναν για την αποτροπή άμεσου κινδύνου της ζωής μου και των συναδέλφων μου». 

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι μαρτυρίες και των υπολοίπων έξι αστυνομικών οι οποίοι οδηγηθήκαν το Σάββατο στον εισαγγελέα Πειραιά που τους άσκησε ποινική δίωξη. Παραπέμφθηκαν από τον εισαγγελέα Πειραιά σε τακτικό ανακριτή, για να απολογηθούν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, ενώ κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021, 10:21