Έφυγε σήμερα από τη ζωή, ανήμερα Πρωτοχρονιάς,  πλήρης ημερών, σε ηλικία 94 ετών, ο Αριστοτέλης Διβάνης, ιδρυτής του ξενοδοχειακού ομίλου Divani Caravel. Ο εκλιπών τα τελευταία χρόνια δεν είχε ενεργό ρόλο στις επιχειρήσεις καθώς ο γιος του, Σπύρος Διβάνης, έχει αναλάβει με επιτυχία εδώ και πολλά έτη τα ηνία του Ομίλου, συνεχίζοντας το έργο του πατέρα του.

Η κηδεία του Αριστοτέλη Διβάνη θα πραγματοποιηθεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στις 14.00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ξεκίνημά του στον ξενοδοχειακό τομέα, ο Αριστοτέλης Διβάνης το έκανε το 1958 με το πρώτο του ξενοδοχείο στα Τρίκαλα. Μάλιστα, διέθετε ξεχωριστό λουτρό σε κάθε ένα από τα 65 δωμάτιά του, κάτι μη σύνηθες για την εποχή. Ασχολούμενος μόνο με τα ξενοδοχεία,  ίδρυσε μέχρι το 1974, άλλα δύο στην Καλαμπάκα και τη Λάρισα.

Μετά την μεταπολίτευση, ο όμιλος επεκτάθηκε στην Αθήνα, με το ξενοδοχείο Divani Palace Akropolis, κάτω από τον Ιερό Βράχο. Ακολούθησε μαζί με τον κ. Ζαφόλια η ίδρυση του Divani Zafolia Alexandras και το πιο εμβληματικό ίσως μαζί με το Hilton και την Μεγάλη Βρετάνια ξενοδοχείο της Αθήνας, το Divani Caravel. Νωρίτερα είχε εξαγοράσει και το ξενοδοχείο Corfu Canoni στην Κέρκυρα, το οποίο μετονομάστηκε σε Divani Corfu Palace.

Το τελευταίο απόκτημα του ομίλου ήταν το ξενοδοχείο Apollon Palace στη Βουλιαγμένη, το οποίο εκσυγχρονίστηκε σε ένα πολυτελέστατο ξενοδοχειακό συγκρότημα με την επωνυμία Divani Apollon Palace & Thalasso.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης