Παύλος Χρηστίδης: «Έσπασε ένα απόστημα»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021, 15:43
Παύλος Χρηστίδης: «Έσπασε ένα απόστημα»

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους που είχαν το θάρρος να βγουν και να μιλήσουν είτε προέρχονται από τον χώρο του θεάτρου είτε όχι , διότι έσπασαν ένα απόστημα το οποίο φαίνεται ότι είχε κακοφορμίσει για πάρα πολλά χρόνια και στον χώρο του πολιτισμού και ίσως και αλλού όπου υπάρχουν αντίστοιχα ζητήματα».

Αυτό επισήμανε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, σε ραδιοφωνική συνέντευξη του, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση που έχουν έρθει στο φως τις τελευταίες μέρες. «Είναι σημαντικό η κοινωνία μας να προβληματιστεί και αλλάξει μέσα από αυτή την διαδικασία. Είναι προφανές ότι υπάρχει μείζον ζήτημα και τεράστια πολιτική ευθύνη σε αυτούς που με κάθε τρόπο τις τελευταίες 25 μέρες προσπαθούν να αποκρύψουν τα δεδομένα, διότι καταγγελίες αναφύονται διαρκώς. Να τονίσω ότι την εβδομάδα που πέρασε ακούσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να λέει ότι παραιτήθηκε ο κ. Λιγνάδης για προσωπικούς λόγους, 48 ώρες μετά βγαίνει η κα. Μενδώνη και τον χαρακτηρίζει επικίνδυνο πρόσωπο και λίγες ώρες μετά βγαίνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και βγάζει μια ανακοίνωση πολύ προβληματική κατά την άποψη μου. τις τελευταίες 25 μέρες όταν υπάρχουν δημόσιες καταγγελίες γνώριζαν όλοι και το θέμα των πολιτικών ευθυνών φτάνει στο Μέγαρο Μαξίμου, μιας και για αυτό το χρονικό διάστημα είδαμε προσπάθεια κουκουλώματος».

Παράλληλα, τόνισε ο κ. Χρηστίδης, πως «δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ Κινήματος Αλλαγής και ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείριση του θέματος. Η θέση του Κινήματος Αλλαγής είναι καθαρή και συγκεκριμένη. Ο χειρισμός της υπόθεσης από την ΝΔ είχε ως στόχο τη συγκάλυψη και την απόκρυψη των ευθυνών που είχαν αυτοί οι οποίοι γνώριζαν. Όταν κάποιος επιλέγεται για μια θέση όπως ο κ. Λιγνάδης ως Διευθυντής του Εθνικού ή άλλου σημαντικού οργανισμού, οφείλει να έχει ελεγχθεί από πριν από αυτούς που τον διορίζουν. Προσοχή τον διορίζουν, δεν τον εκλέγουν, πράγμα που καθιστά το θέμα ακόμα πιο σοβαρό».

Παράλληλα ανέφερε πώς «εμείς στις 10 Φεβρουαρίου με εντολή της Φώφης Γεννηματά κάναμε ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς στη βουλή ακόμα και για τα ζητήματα που αφορούν υπόθεση trafficking ανηλίκων, επομένως περιμένουμε απαντήσεις και σε πολιτικό επίπεδο ειδικά για αυτές τις 25 μέρες , διότι επαναλαμβάνω πως αυτά που έχουν καταγγελθεί επισήμως τις τελευταίες 25 μέρες για τον κ. Λιγνάδη δεν μπορούσαν να είναι πράγματα που μένουν κρυφά ή να συγκαλυφθούν, ή να είναι προσωπικοί λόγοι παραίτησης. Έπρεπε κατευθείαν να έχει αποπεμφθεί ο κ. Λιγνάδης. Επιτρέψτε μου να προσθέσω και κάτι ακόμα, πολλές φορές όταν εξαπατάσαι πρέπει να επιλέγεις έναν δρόμο και ο δρόμος αυτός δεν είναι εύκολος. Δεν μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου είτε αφορά την κακοκαιρία “Μήδεια” είτε αφορά το ζήτημα του κ. Λιγνάδη, μονίμως να προσπαθεί να ρίξει ευθύνες αλλού ξέρουμε ότι ήταν επιλογή Μαξίμου ο κ. Λιγνάδης, είναι ξεκάθαρο αυτό και δεν κρύβεται με τίποτα όσο και αν το προσπαθούν».

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, τέλος τόνισε ότι, «εμείς αμέσως μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου στην οποία χρωστάμε όλοι πάρα πολλά αφού η δικιά της καταγγελία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, καταθέσαμε μια σειρά πρωτοβουλιών έτσι ώστε και θεσμικά να κατοχυρωθεί ο τρόπος με τον οποίο θα προστατεύονται οι συμπολίτες στον εργασιακό και όχι μόνο χώρο. Δεν υπάρχει μέχρι τώρα θεσμική προστασία γι αυτό και έτσι καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις στη Βουλή τις οποίες θα επαναφέρουμε το επόμενο χρονικό διάστημα. Επιπρόσθετα φέρουμε και μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τον ποινικό κώδικα και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζονται κάποια εγκλήματα ανάλογα με την βαρύτητα που έχουν, ανάμεσα σε αυτά είναι προφανώς και ο βιασμός. Δεν πρέπει να συγχωρείται τέτοιας έντασης έγκλημα ποτέ, ούτε να παραγράφεται γρήγορα τέτοιο έγκλημα. Είναι η κρίσιμη ώρα η Ελληνική κοινωνία να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τα νοσηρά αυτά φαινόμενα και ενισχύοντας τον ποινικό κώδικα, αυστηροποιώντας το νομικό πλαίσιο, και ενισχύοντας την ενημέρωση και την εκπαίδευση πάνω στα ζητήματα αυτά στα σχολεία να ενημερώσει και να αναχαιτίσει όλα αυτά τα φαινόμενα γιατί το μείζον είναι να μεταφέρουμε ένα σαφές μήνυμα πως αυτές είναι αποτρόπαιες πράξεις που δεν χωράνε πουθενά ούτε στο οικογενειακό, ούτε στο εργασιακό περιβάλλον. Δεν κάνουμε, ούτε συμμετέχουμε σε τηλεδίκες ή ραδιοφωνοδίκες. Ξαναλέω ότι θα αποφασίσει η δικαιοσύνη και η ελπίδα όλων μας είναι αυτό το απόστημα το οποίο σπάει να μην επανέλθει ποτέ ξανά. Θέλουμε απαντήσεις και εμείς και ολόκληρη η κοινωνία εδώ και τώρα».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021, 15:43