Με κορωνοϊό βρέφος 9 ημερών στην Πάτρα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021, 12:56
Με κορωνοϊό βρέφος 9 ημερών στην Πάτρα

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύεται με κορωνοϊό ένα βρέφος μόλις 9 ημερών. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Μαιών Πάτρας, Μαρία Κιούρτη, η μητέρα γέννησε με φυσιολογικό τοκετό, όμως, εκτός του ότι δεν υπήρχε χρόνος, δεν περιελάμβανε το πρωτόκολλο του νοσοκομείου τεστ για τον κορωνοϊό στην έγκυο (λήψη ζωτικών σημείων κατά τη προσέλευσή της στη Μαιευτική Κλινική).

«Όμως δεν είχε κανένα απολύτως σύμπτωμα που θα μπορούσε να παραπέμψει σε κορωνοϊό» συμπληρώνει η κα. Κιούρτη. Εικάζεται ότι στη μητέρα μεταδόθηκε από τα μικρά παιδιά της οικογένειας, τα οποία νοσούν, αλλά είναι ασυμπτωματικά και τα οποία έχουν ήδη μπει σε καραντίνα. Σύμφωνα με την κα. Κιούρτη, οι δύο γιατροί και η νοσηλεύτρια που διαχειρίστηκαν το περιστατικό βγήκαν αρνητικοί. «Αυτό σημαίνει ότι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, παρά το πρωτόκολλο» εξηγεί η πρόεδρος των Μαιών, υπογραμμίζοντας ότι ο κλάδος ζητάει τη διεύρυνση του πρωτοκόλλου, ώστε να καλύπτονται οι έγκυες αλλά και όλοι όσοι έρχονται σε επαφή μαζί τους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από τη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, το μωράκι, όπως και η μητέρα νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση. 

Η μεταφορά από τη Ζάκυνθο

Σύμφωνα με την κα. Κιούρτη, το μωράκι εμφάνισε δέκατα και εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για ουρολοίμωξη. «Το τεστ για τον κορωνοϊό έγινε στο πλαίσιο της μεταφοράς του στο νοσοκομείο της Πάτρας». Μαζί του βρίσκεται και η μητέρα του, η οποία είναι επίσης θετική στον κορωνοϊό. Ο πατέρας και τα άλλα 2 παιδιά βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους σε χωριό της Ζακύνθου, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Η μετάλλαξη του ιού «χτυπά» τις έγκυες 

Τα τελευταία νέα από την Αγγλία δεν είναι καλά. Όπως εξηγεί η κα. Κιούρτη, «φαίνεται ότι η μετάλλαξη "χτυπά" έγκυες κυρίως στον 2ο μήνα αλλά και λεχώνες. Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό, γιατί τα στοιχεία τείνουν να μας υποδείξουν, εκτός από τους ηλικιωμένους, και άλλη μια ευάλωτη ομάδα, που όμως λόγω της κύησης δεν μπορεί να εμβολιαστεί. Αυτό μας προβληματίζει ιδιαίτερα, γι΄ αυτό ζητάμε μια μεγαλύτερη μέριμνα και προσοχή στο πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί. Αυτό που επίσης ζητάμε είναι ένας ειδικός εξοπλισμός στις κλινικές ώστε να προστατεύονται και οι μητέρες, αλλά και οι μαίες, αφού έχουμε να κάνουμε με πληθυσμιακή ομάδα που δεν μπορεί να εμβολιαστεί».

Πηγή: tempo24. news

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021, 13:47