Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί 35χρονος άνδρας Βουλγαρικής καταγωγής, με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, ο 35χρονος είχε ξεκινήσει τη δράση του από την Θεσσαλονίκη, αμέσως μόλις πέρασε τα σύνορα της χώρας, στη συνέχεια αποπειράθηκε να εξαπατήσει κόσμο στην Άρτα. Κατά την παραμονή του στα Ιωάννινα κατάφερε να υφαρπάξει το ποσό των 20.000 ευρώ, ενώ στον Αγρίνιο το ποσό των 5.000 ευρώ. Τελευταία, ο 35χρονος διέμενε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την τελευταία του απάτη, ισχυρίστηκε ότι η κόρη μίας ηλικιωμένης κυρίας έχει τραυματιστεί και συνεννοήθηκαν να του πετάξει χρήματα από το μπαλκόνι του σπιτιού τα οποία θα βρίσκονταν μέσα σε σάκο.

Η υποψιασμένη γυναίκα είχε εντωμεταξύ ειδοποιήσει την αστυνομία και αφού γέμισε το σακίδιο με περιοδικά και του το πέταξε, οι αστυνομία του πέρασε χειροπέδες. 

Η εν λόγω κυρία περιέγραψε πως υποψιάστηκε τον απατεώνα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν με κάλεσε, μου είπε με πολύ αγχωτικό τόνο, ότι η κόρη μου έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό στο πόδι, μετά από τροχαίο ατύχημα. Αμέσως ρώτησα «Ποια κόρη μου; Η Άννα;» και μου απάντησε «όχι η Άννα, η άλλη». Εκεί κατάλαβα ότι πρόκειται για απατεώνα. Και τότε τον ρώτησα: «Η Κατερίνα;» και μου απάντησε «Ναι, η Κατερίνα». Εγώ, φυσικά, κόρη Κατερίνα δεν έχω. Έτσι σιγουρεύτηκα ότι πρόκειται για απατεώνα» Όπως αναφέρει στο tempo24 έπρεπε να δράσει μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αφού κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη.

«Ήμουν τυχερή γιατί στο σπίτι ήταν η μία μου κόρη. Της είπα, κατεβάζοντας το τηλέφωνο για να μην ακούει αυτός, να καλέσει την Αστυνομία, ενώ εγώ συνέχιζα να μιλάω μαζί του για να τον απασχολώ». Ήταν τέτοιο το θράσος του απατεώνα, όπως λέει η ίδια, αφού δέχθηκε να παραλάβει τα χρήματα από το σπίτι της ηλικιωμένης. «Στην αρχή ήθελε να συναντηθούμε αλλού, εγώ όμως του είπα να έρθει από το σπίτι, αφού η κόρη μου είχε ενημερώσει την Αστυνομία, η οποία ήταν καθοδόν. Μόλις έφτασε εκείνος, ήταν ήδη η Ασφάλεια από κάτω και παρακολουθούσε διακριτικά.»

Ο 35χρονος ζήτησε από την ηλικιωμένη να βάλει τα χρήματα σε τσάντα και να την πετάξει από το μπαλκόνι. «Εγώ μέσα στην τσάντα είχα βάλει μερικά περιοδικά και βιβλία. Μόλις την πέταξα από το μπαλκόνι, εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.» Και προσθέτει: «Θα μπορούσα να του κλείσω το τηλέφωνο όταν κατάλαβα ότι είναι απατεώνας. Δεν το έκανα γιατί ήθελα να σώσω κάποιον άλλον, λιγότερο υποψιασμένο, που θα έπεφτε θύμα του.».

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης