Πάτρα: Κρατούσε στο ψυγείο του σπιτιού της το νεκρό έμβρυο που γέννησε

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016, 16:50
Πάτρα: Κρατούσε στο ψυγείο του σπιτιού της το νεκρό έμβρυο που γέννησε
Μία συγκλονιστική ιστορία που προκαλεί σοκ εξελίχθηκε στο κέντρο της Πάτρας. Κυοφορούσα μητέρα πριν από δύο εβδομάδες απέβαλε στη Γυναικολογική Κλινική του 409 και μέχρι χθες «φύλασσε» το άψυχο έμβρυο του μωρού της στην κατάψυξη του ψυγείου στο σπίτι της.

Η τραγική ιστορία αποκαλύφθηκε όταν η κοινωνική λειτουργός του νοσοκομείου, η οποία άκουσε από την ίδια τη μητέρα ότι είχε καταψύξει το έμβρυο, ενημέρωσε τη Διεύθυνση Μέριμνας της Περιφέρειας.

Ψυχολόγος της Διεύθυνσης επισκέφτηκε τη γυναίκα στο σπίτι της όπου διαπίστωσε ότι η μητέρα, η οποία αντιμετωπίζει ψυχιατρικής φύσεως προβλήματα, είχε πράξει αυτό που περιέγραφε.

«Όπως μου ανέφερε, είχε συνδεθεί με το έμβρυο και δεν μπορούσε να το αποχωριστεί» δήλωσε ο ψυχολόγος στο Pelop.gr. Με την παρέμβασή του, συνέχισε, η μητέρα πείστηκε να θάψει το νεκρό έμβρυο.

«Δυστυχώς, από το νοσοκομείο δεν είχαν πράξει τα δέοντα και δεν είχε εκδοθεί ούτε πιστοποιητικό θανάτου. Ευτυχώς, στο θέμα αυτό υπήρξε παρέμβαση από τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Αντώνη Χαροκόπο κι έτσι ξεπεράσαμε τα εμπόδια κι έγινε η ταφή».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016, 16:56