Δεκτό έγινε το αίτημα άρσης της κράτησης του Λάμπρου Μιχαλόπουλου, του προπονητή πυγμαχίας που έχει κατηγορηθεί από 14χρονη αθλήτρια για σεξουαλική επίθεση και ασελγείς πράξεις σε βάρος της. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Πάτρας έκανε την Πέμπτη δεκτό το αίτημα των δικηγόρων του, Αλέξη Κούγια και Χρήστου Τσόλκα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του pelop.gr, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Πάτρας,  με διάταξη του Ανακριτή Πατρών, έκανε δεκτό το αίτημα και ο Λάμπρος Μιχαλόπουλος να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 2.000 ευρώ και την υποχρέωση να βρίσκεται στο οικείο του Αστυνομικό Τμήμα κάθε μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρ’ ότι ο γυμναστής πυγμαχίας προφυλακίστηκε στις αρχές Ιανουαρίου, κατατέθηκε σύντομα το αίτημα από τους συνηγόρους του, οι οποίοι επικαλούνται στοιχεία που δείχνουν ότι ο εντολέας τους δεν είναι επικίνδυνος για τη διάπραξη παρόμοιων εγκλημάτων, ενώ παράλληλα αρνείται τις υφιστάμενες κατηγορίες.

Υπενθυμίζουμε ότι η προφυλάκισή του είχε αποφασιστεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, διότι κατά την προσαγωγή του είχαν διαφωνήσει ο εισαγγελέας και ο ανακριτής ως προς τη δικαστική μεταχείρισή του.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πριν από λίγη ώρα ο τακτικός Ανακριτής Πατρών κος Ρήγας, που εχειρίζετο την ανάκριση της υποθέσεως, κατόπιν καταγγελίας μιας ανήλικης και της μητέρας της που ισχυρίζοντο ότι έκανε ασελγείς πράξεις εις βάρος της αποφάσισε να κάνει δεκτή την αίτηση αντικαταστάσεως της προσωρινής κρατήσεως του κατηγορουμένου και να διατάξει την αποφυλάκισή του με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγυήσεως 2.000 ευρώ και της παρουσίας του μια φορά το μήνα στο Α.Τ. κατοικίας του.

Όπως είναι γνωστό, συνήγορος υπερασπίσεως του κου κατηγορουμένου, μετά την προσωρινή του κράτηση, ανέλαβε ο επικεφαλής του γραφείου μας κος Αλέξιος Κούγιας μαζί με τον εκλεκτό δικηγόρο του ΔΣ Πατρών κο Χρήστο Τσόλκα.

Ο κατηγορούμενος θα αποφυλακιστεί αύριο το πρωί από τις δικαστικές φυλακές Τρίπολης, όπου και κρατείται.

Ο εντολέας μας αναμένει τουλάχιστον μία συγγνώμη από παρουσιαστές εκπομπών που τον διέσυραν και τον προκαταδίκασαν, διορίζοντας ακόμη και δικηγόρους εις βάρος του».

Πηγή: pelop.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης