Ιδιαιτέρως σημαντικά ως προς την διαφανή και αποτελεσματική εξυπηρέτηση υποψήφιων και νυν οδηγών, είναι τα αποτελέσματα των καινοτόμων προτάσεων της Περιφέρειας Αττικής, τις οποίες υιοθέτησε η κυβέρνηση, σύμφωνα με την περιφέρεια. 

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, βάσει των στοιχείων των Διευθύνσεων Μεταφορών της, χορηγήθηκαν, εντός 24 ωρών, 78.100 προσωρινά διπλώματα, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 35% του συνόλου των διπλωμάτων που χορηγήθηκαν πανελλαδικά «μετά τη νομοθέτηση και υλοποίηση, πριν 16 μήνες, της σχετικής πρότασης του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη». Επιπλέον, μειώθηκε δραστικά η ταλαιπωρία χιλιάδων ιδιοκτητών, μετά την υιοθέτηση και της πρότασης για αυτοδίκαιη άρση της παρακράτηση της κυριότητας οχημάτων και μοτοσικλετών.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, διαφαίνεται ότι ολοένα και περισσότεροι πολίτες επιλέγουν να αντικαταστήσουν ή να ανανεώσουν τα διπλώματα οδήγησης ηλεκτρονικά και από απόσταση. Το τελευταίο εξάμηνο, 11.350 οδηγοί αντικατέστησαν, μέσω της ψηφιακής πύλης gov.gr, την άδεια οδήγησης λόγω απώλειας, φθοράς και κλοπής, με την αίτησή τους να διαβιβάζεται αυθημερόν στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ και το νέο δίπλωμα να εκδίδεται εντός 7ημέρου, ενώ υπό εξέταση είναι 586 αιτήματα λόγω ελλείψεων στα δικαιολογητικά. Επίσης, το τελευταίο 16μηνο, 45.250 οδηγοί ανανέωσαν το δίπλωμά τους μέσω της ειδικής Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης των ΚΕΠ της Αττικής, με το χρόνο εξυπηρέτησης να έχει μειωθεί σε 7 ημέρες αντί 3 και πλέον μηνών αναμονής στο παρελθόν.  

Με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη, ο περιφερειάρχης επισημαίνει τη συνεχή προσπάθεια της περιφέρειας να εξαλείψει τα γραφειοκρατικά εμπόδια και τις αγκυλώσεις, σημειώνοντας: «Οι πρωτοποριακές ιδέες και τα καινοτόμα εγχειρήματα που εμπεριέχονται στη δέσμη των προτάσεων που έχουμε καταθέσει, γίνονται χρήσιμα εργαλεία αποτελεσματικότερης εξυπηρέτησης των οδηγών. Υιοθετούνται από την κυβέρνηση και εφαρμόζονται σταδιακά για το σύνολο των περιφερειών της χώρας, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία του γκισέ, την πολύμηνη αναμονή και κάθε μορφής διαμεσολάβηση».

Εξέφρασε την πίστη ότι εντός του έτους θα γίνουν πράξεις και οι προτάσεις για τη νομοθέτηση της ηλεκτρονικής μεταβίβασης οχημάτων/μοτοσικλετών και της ταχυδρομικής αποστολής των διπλωμάτων οδήγησης, καθώς και η δυνατότητα, η ψηφιακή πύλη gov.gr να υποδέχεται τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποψηφίων και νυν οδηγών ώστε να αποτρέπονται οριστικά φαινόμενα εξαπάτησης και διαφθοράς κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Βασίλης Γιαννακόπουλος, υπογραμμίζει σχετικά: «Γρήγορα και ανέξοδα, με ολοκληρωμένο σχέδιο και θεσμικές προτάσεις, μεριμνούμε ώστε να εξυπηρετούνται με ένα κλικ και ηλεκτρονικά από το σπίτι ή το γραφείο τους. Ταυτόχρονα, απαλλάσσουμε τις Υπηρεσίες Μεταφορών από τεράστιους όγκους φυσικών αρχείων, ενώ εγκαθιστούμε αυτοματοποιημένα συστήματα εξυπηρέτησης πολιτών και επαγγελματιών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης