Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου θα καθίσει ένας άνδρας, προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές της Κω, κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή σωματική βία και εξύβριση κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, πράξη που φέρεται να τελέστηκε στην Πάτμο, κατά το χρονικό διάστημα 12 Δεκεμβρίου 2019-12 Ιανουαρίου 2020.

Κατηγορείται, ειδικότερα, για το ότι στην περιοχή Φασιανός Κάμπου της Πάτμου τέλεσε από πρόθεση εγκλήματα, τα οποία προβλέπονται και τιμωρούνται από τον νόμο με στερητικές της ελευθερίας ποινές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, τουλάχιστον μέχρι τη 12η Ιανουαρίου 2020, σε άγνωστους χρόνους στην ανάκριση και ενεργώντας με πρόθεση, προξένησε σε άλλο μέλος της οικογένειάς του σωματική κάκωση.

Συγκεκριμένα, στον ανωτέρω τόπο και χρόνο με τη μεθοδευμένη πρόκληση σωματικού πόνου, δηλαδή έντονη πρόκληση αυτού, η οποία δεν είναι απλή ή στιγμιαία, και πόνου τόσο έντονου που έχει ισχυρή επίδραση επί των αισθήσεων του ανθρώπου, καθώς και με τη μεθοδευμένη πρόκληση ψυχικού πόνου, ικανού να επιφέρει σοβαρή ψυχική βλάβη, φέρεται να κακοποίησε τη σύζυγο και τις τρεις κόρες του.

Αναλυτικά κατηγορείται ότι χτύπησε επανειλημμένα στο πρόσωπο τα παιδιά με γροθιές ή χαστούκια και στο σώμα τους με λακτίσματα και ραπίσματα διά της χρήσης ζώνης προκαλώντας τους σωματικές βλάβες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλη η ανωτέρω συνεχής, επαναλαμβανόμενη και διαρκής συμπεριφορά του με τη μεθοδευμένη πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου ικανού να επιφέρει ψυχική βλάβη είχε ως αποτέλεσμα πέραν των αναφερομένων ως άνω σωματικών βλαβών σε μια κόρη του να της προκαλέσει σοβαρή ψυχική βλάβη, με συνέπεια να κατακλύζεται από έντονο φόβο και αίσθημα πανικού αναφορικά με τον πατέρα της, να μην αισθάνεται ασφαλής, να κλαίει και να είναι σε ένταση, να νιώθει φόβο για τη ζωή της και τη σωματική ακεραιότητά της. Τα ίδια φέρονται να υπέστησαν και τα υπόλοιπα παιδιά του.

Επιπλέον προκάλεσε επανειλημμένα τρόμο και ανησυχία σε μέλη της οικογένειάς του απειλώντας τα με βία, με φραστικές απειλές για τη ζωή τους, καθώς και με τη χρήση μαχαιριού. Μάλιστα φέρεται να απείλησε και τη σύζυγό του με τηλεφωνική κλήση που της έκανε ενώ νοσηλευόταν, κρατούμενος, σε νοσοκομείο.

Πηγή: dimokratiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης