Πάσχα με ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021, 14:36
Πάσχα με ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες

Eπιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης 

Καλές καιρικές συνθήκες -με νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας- θα επικρατήσουν γενικά στη χώρα έως την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η αλλαγή αυτή του καιρού θα θυμίσει καλοκαίρι και οι συνθήκες αναμένονται ιδανικές για το εορταστικό τραπέζι. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4 έως 5 μποφόρ, αλλά οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα αναμένονται να είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα λόγω των θερμών αερίων μαζών που καλύπτουν την Ανατολική Μεσόγειο. 

Δείτε live πώς θα διαμορφωθεί η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες:

Πιο αναλυτικά, τη Μεγάλη Παρασκευή σε όλη τη χώρα προβλέπονται κατά διαστήματα πυκνές νεφώσεις, κυρίως στα νότια, όπου ενδέχεται τοπικά το μεσημέρι να σημειωθούν ασθενείς βροχές ή ψιχάλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 και πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα προσεγγίσει τους 30 με 31 βαθμούς, σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Το Μεγάλο Σάββατο σε όλη τη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα βόρεια 3 με 5 και στα νότια 4 με 5 μποφόρ. Ευνοείται εκ νέου η μεταφορά αφρικανικής σκόνης και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Συγκεκριμένα το Μεγάλο Σάββατο (01/05) αλλά και την Κυριακή του Πάσχα (02/05) αναμένεται να αγγίξει και να ξεπεράσει κατά τόπους τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και νότιας χώρας θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Στον σχετικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η διακύμανση της μέγιστης θερμοκρασίας στα 5 μεγαλύτερα αστικά κέντρα έως την Κυριακή του Πάσχα (02/05).

Πηγή: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Την Κυριακή Του Πάσχα 2 Μαΐου σε όλη τη χώρα προβλέπονται κατά διαστήματα νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα προσεγγίσει τους 34 με 36 βαθμούς, σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Θερμοκρασίες στη χώρα το Μεγάλο Σάββατο ( χάρτης k24.net)

Χάρτης με τις θερμοκρασίες την Κυριακή του Πάσχα (πηγή: k24.net)

Τη Δευτέρα του Πάσχα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα της νοτιοανατολικής χώρας θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία, αν και θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς αποτυπώνεται η άνοδος της θερμοκρασίας στη χώρα μας:

 

Πηγές: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, worldweatheronline.com, windy.com, Xalazi.gr, Meteoclub.gr, Weather.gr, Hellenicweather.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021, 16:25