Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Χαλανδρίου το Συνέδριο Κατηχητών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με κεντρικό θέμα «Βάπτισμα» και δοθείσης της αφορμής με την έκδοση του βιβλίου «Ζωή στο Φως. Το μυστήριο του Βαπτίσματος».

Κύριοι εισηγητές ήταν ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γεώργιος Φίλιας, και η Κυριακή Τριανταφυλλίδου – Μπαθρέλλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πολύ επίκαιρο και διδακτικό» χαρακτήρισε το θέμα του συνεδρίου ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, ενώ σημείωσε ότι αυτό που είναι αναγκαίο σήμερα είναι ο επανευαγγελισμός των πιστών. Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι αυτό είναι ένα ζήτημα, το οποίο θα απασχολήσει την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τις προσεχείς ημέρες. Τόνισε, επιπλέον, ότι όλο το πλήρωμα της Εκκλησίας χρειάζεται επανευαγγελισμό και επισήμανε ότι σήμερα υπάρχουν πολλοί πειρασμοί που νοθεύουν τη ζωή μας.

Επιπρόσθετα, αναφορικά με το Συνέδριο, ανέφερε ότι η Εκκλησία καλείται να επιστρατεύσει τους κατηχητές και τους χαρισματικούς ιερείς και να ασχοληθεί με αυτά τα θέματα, όπως και με θέματα οικογένειας. Εξάλλου, συνεχάρη το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας και τους κάλεσε να επιστρατευτούν και να ενεργοποιηθούν περισσότερο, διότι όλοι Έλληνες πρέπει να εμβαθύνουν στην παράδοση και στην πίστη μας γιατί από εκεί αντλούμε δύναμη.

Παρόντες ήταν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας, αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος, ο διευθυντής Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας, π. Αντώνιος Καλλιγέρης, ιερείς και κατηχητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 94 σελίδες του βιβλίου «Ζωή στο Φως. Το μυστήριο του Βαπτίσματος» περιλαμβάνονται τα εξής κεφάλαια από τους ακόλουθους συγγραφείς:

Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Α. Καλλιγέρης : Ο δρόμος που «χάνεται» στο Φως: Το Μυστήριο του Βαπτίσματος στον σύγχρονο κόσμο.

Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βενετσιάνος : Το Βάπτισμα, δεύτερη γέννηση του ανθρώπου, Τα στοιχεία του Μυστηρίου και ο πνευματικός συμβολισμός τους,

Μαρία Ξηρουχάκη : Προσμένοντας τη γέννηση ενός παιδιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης