Παρέμβαση Κατσιφάρα για τα τελωνεία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012, 18:28
Παρέμβαση Κατσιφάρα για τα τελωνεία
Την ανάκληση της απόφασης που οδηγεί σε κατάργηση ή υποβάθμιση Τελωνείων της Δυτικής Ελλάδας ζήτησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, προβάλλοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στη Δυτική Ελλάδα αλλά και τις αρνητικές επιπτώσεις που θα επέλθουν στην τοπική οικονομία και παραγωγή από την δρομολογούμενη μεταβολή του δικτύου των τελωνειακών υπηρεσιών. Ιδίως σε μια περίοδο που από την Περιφέρεια καταβάλλεται μια μεγάλη προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης και τόνωσης της οικονομίας και της απασχόλησης.

Ο Περιφερειάρχης σε επιστολή του προς τον κ. Βενιζέλο επικαλείται ως κορυφαία παραδείγματα τα Τελωνεία Κατακόλου Ηλείας και Αστακού Αιτωλοακαρνανίας αλλά και την περίπτωση του Τελωνείου Αγρινίου, επισημαίνοντας ότι «η αναδιάρθρωση των τελωνειακών υπηρεσιών στη Δυτική Ελλάδα, που ήδη δρομολογείται από το Υπουργείο Οικονομικών, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε σοβαρές αναταράξεις και θα επηρεάσει αρνητικά καίριους τομείς της παραγωγής και της οικονομίας».

Στη συνέχεια της επιστολής του ο κ. Κατσιφάρας αναφέρει ότι «η προωθούμενη κατάργηση ή υποβάθμιση τελωνειακών υπηρεσιών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προσπάθεια που επιμόνως καταβάλει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την οικονομική ανάκαμψη μιας περιοχής που υπολείπεται σημαντικά, σε επίπεδο ανάπτυξης, του μέσου όρου της χώρας».

Και προσθέτει: «Χωρίς βασικές κρατικές υπηρεσίες και υποστηρικτικές δομές ο στόχος της ανάπτυξης, της προσέλκυσης νέων επενδύσεων και της τόνωσης της απασχόλησης απομακρύνεται ενώ, παράλληλα, αποδυναμώνεται και η υγιής επιχειρηματική δραστηριότητα και δη το πιο κρίσιμο κομμάτι της, εκείνο που αναφέρεται στις εξαγωγές προϊόντων, στην μεταποίηση και στην παροχή υψηλού επιπέδου τουριστικών υπηρεσιών».

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012, 18:31