Παρέμβαση Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για την επίθεση στη δομή ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020, 17:52
Παρέμβαση Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για την επίθεση στη δομή ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο

Παρενέβη η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο επεισόδιο, που σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Η αρμόδια αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για θέματα ρατσιστικής βίας διαβίβασε τα  δημοσιεύματα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητώντας να  προχωρήσουν στις κατά νόμο προβλεπόμενες ενέργειες ενημερώνοντας, όπως ορίζει η δικονομία, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση.

Σύμφωνα με καταγγελία περίπου 12 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τη δομή και στη συνέχεια πέντε μπήκαν στο προαύλιο και διαπληκτίστηκαν με ανήλικους φιλοξενούμενους, ενώ αναφέρθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός τεσσάρων νεαρών.

Όπως έγινε γνωστό ένας 38χρονος και ο 14χρονος γιος του ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στο επεισόδιο. Επιπλέον συνελήφθη και ένας 15χρονος αλλοδαπός που φιλοξενείται στη δομή μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του ο 38χρονος.

Με προφορική εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα οι δύο ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ για τον 38χρονο ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020, 18:01