Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του zougla.gr σχετικά με τα δομικά προβλήματα που εντοπίζονται στις οδικές υποδομές πέριξ του σταδίου Καραϊσκάκη και στο Φαληρικό Δέλτα.

Έπειτα από τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα στις οποίες φαίνονται ξεκάθαρα οι σημαντικές φθορές που έχουν υποστεί πολλές από τις γέφυρες που συνδέουν τις οδικές αρτηρίες του Πειραιά με το κέντρο της πρωτεύουσας, ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές και να διερευνηθούν οι ευθύνες των αρμοδίων για την κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φωτορεπορτάζ του zougla.gr προκάλεσε αίσθηση, καθώς αποδεικνύει την πλήρη αμέλεια των αρμοδίων κρατικών αρχών. Αν και δεν είναι γνωστό αν υπάρχει μελέτη στατικότητας για τις εν λόγω γέφυρες, οι εικόνες εγείρουν ανησυχία, αφού δεκάδες χιλιάδες οχήματα διέρχονται από εκεί καθημερινά.

Παράλληλα, σε σχετικές καταγγελίες για τη γέφυρα στο Φαληρικό Δέλτα έχει προβεί τόσο ο ιστότοπος Peirauspress όσο και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Άκης Τσελέντης.

Ο κ. Τσελέντης, o οποίος επίσης έχει κληθεί από τον εισαγγελέα για σχετική κατάθεση, ανέβασε φωτογραφία από το σημείο επισημαίνοντας ότι: «Η ρωγμή που απεικονίζεται είναι άκρως επικίνδυνη και κανένας δεν θα ήθελε να σκεφτεί τι θα γινόταν στην περίπτωση ενός σεισμού». «Αυτές είναι οι υποδομές της σύγχρονης σεισμογενούς Ελλάδας, σαν δεν ντρέπεστε» αναφέρει και διερωτάται «αν στον επόμενο μεγάλο σεισμό θρηνήσουμε θύματα, ποιος θα φταίει, θα σφυρίζετε αδιάφορα όπως στο Μάτι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τις φωτογραφίες που παρουσίασε το zougla.gr στο σχετικό ρεπορτάζ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης