Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν τη Δευτέρα συνολικά 75.590 ελέγχους και κατέγραψαν 1.657 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 508.400 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μια επιχείρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (67.527).

Κυριότερες παραβάσεις:

– Μη χρήση μάσκας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Μη νόμιμη μετακίνηση

– Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

– Διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

– Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

– Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη αποθήκης και του επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ διότι είχε μετατρέψει την αποθήκη σε γυμναστήριο, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

– Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 600 ευρώ σε δύο καταστήματα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

– Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε έναν ιδιοκτήτη καταστήματος καφέ-μπαρ στην Περιφέρεια Ηπείρου.

– Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ σε ένα κουρείο για μη τήρηση του βιβλίου ραντεβού, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

– Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 900 ευρώ σε τρία καταστήματα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Κρήτης.

– Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη οδηγού ΙΧΕ και του επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ γιατί αρνήθηκε κατά την είσοδο του στην χώρα να υποβληθεί σε έλεγχο rapid test, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Κιλκίς).

– Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ σε ένα κατάστημα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

– Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000 ευρώ σε δύο διοργανωτές κοινωνικής συνάθροισης σε σπίτι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

– Επιβλήθηκαν από το Λιμενικό πρόστιμα συνολικού ύψους 2.700 ευρώ  σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

– Επιβλήθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία Αθηνών πρόστιμα ύψους 600 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας, στην Περιφέρεια Αττικής.

– Επιβλήθηκε από τη ΔΙ.Μ.Ε.Α. πρόστιμο 300 ευρώ σε ένα κατάστημα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.

– Επιβλήθηκε από την ΕΑΔ πρόστιμο 300 ευρώ σε κατάστημα πώλησης τροφίμων για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος, στον Δήμο Καλλιθέας.

– Επιβλήθηκαν από την ΕΑΔ πρόστιμα συνολικού ύψους 1.200 ευρώ (4 x 300€) σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας (εργαζόμενοι) σε βιοτεχνία, στον Δήμο Ωραιοκάστρου.

Τετραψήφιο 1520

Το 1520 δέχτηκε συνολικά 1.422 κλήσεις, που αφορούσαν

– σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και

– καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Επιχειρησιακός προγραμματισμός

Στο σχεδιασμό των ελέγχων προτεραιοποιείται η επιτήρηση της ορθής εφαρμογής των κανόνων για τη λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και η διενέργεια συστηματικών ελέγχων για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της ακεραιότητας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης