Κλειστά για ακόμη ένα μήνα αναμένεται να παραμείνουν τα δικαστήρια όλης της χώρας καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης προσανατολίζεται στην παράταση της μερικής αναστολής λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με νέα κοινή υπουργική απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί, θα προβλέπεται η παράταση του μέτρου και μετά το Πάσχα. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ, η προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών της χώρας αλλά  και της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, ισχύει από τις 16.3.2020 και λήγει αύριο,  27.3.2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, όπως φαίνεται, θα ακολουθήσει η δημοσίευση και νέας ΚΥΑ για την παράταση του μέτρου, και το διάστημα μετά το Πάσχα. Άρα, εκτιμάται ότι τα δικαστήρια θα επανέλθουν, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τέλη Απριλίου ή το πιθανότερο αρχές Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, από την αναστολή θα εξαιρείται η δημοσίευση αποφάσεων. Ήδη ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας ζήτησε  από τους προέδρους των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας να προχωρούν  στην έκδοση των  αποφάσεων, αυτό το διάστημα προκειμένου να μην επιβαρυνθούν περισσότερο οι ρυθμοί απονομής της Δικαιοσύνης.

Με τη συνδρομή της τεχνολογίας, ήδη, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιος Ράντος έχει ξεκινήσει τις τηλεδιασκέψεις σε σειρά  υποθέσεων που έχουν συζητηθεί, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.  Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τηλεδιασκέψεις στο Β΄ και Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ, ενώ σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ακόμη μια. Στόχος της Δικαιοσύνης είναι να κερδηθεί χρόνος και να αποφευχθεί η περαιτέρω συσσώρευση υποθέσεων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης