Τη συνέχιση διεξαγωγής της εθνικής επιχείρησης «Ασπίδα» για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή του Έβρου, ενέκρινε ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. Η απόφαση περιλαμβάνει την αναδιάταξη των δυνάμεων και των επιχειρησιακών μέσων, στο σύνολο της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με την εθελοντική συμμετοχή 547 αστυνομικών.

Στόχος είναι η πλήρης και διαρκής επιτήρηση των συνόρων στην περιοχή του Έβρου και η διατήρηση των ισχυουσών επιπέδων επιχειρησιακής ανταπόκρισης και ετοιμότητας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ροών μετανάστευσης, ενισχύοντας παράλληλα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζεται ότι: «Η εξέλιξη αυτή ανταποκρίνεται πλήρως στην εθνική και ταυτόχρονα ευρωπαϊκή ανάγκη επικέντρωσης των προσπαθειών της Ελλάδας για την ολοκληρωμένη διαχείριση της μετανάστευσης στα ανατολικά μας σύνορα και επιβεβαιώνει την σημαντική συνεισφορά της χώρας μας έναντι των υπολοίπων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της αρχής της αλληλεγγύης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης