Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Τον Γολγοθά που ανέβηκε ένας Κύπριος συμπολίτης μας ο οποίος από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκε στη φυλακή ως εμπλεκόμενος στο λεγόμενο «Παραδικαστικό» περιγράφει στο zougla.gr ο δικηγόρος του, με αφορμή τη συνέχιση της πολύκροτης δίκης τον ερχόμενο Γενάρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος για τον Φώτο Λεωνίδου, ο οποίος είδε ξαφνικά τη ζωή του να αλλάζει και να οδηγείται στη φυλακή, καθώς καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών ως διαχειριστής εταιρειών που εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια, ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Ο δικηγόρος του κ. Λεωνίδου, κ. Στέλιος Γιουλούντας, μίλησε στο zougla.gr για την περιπέτεια του εντολέα του που κατάφερε σε δεύτερο βαθμό να αποδείξει την αθωότητά του και να αποτινάξει τα δεσμά της φυλακής.

Όπως είπε ο κ. Γιουλούντας, το δικαστήριο δέχθηκε τους ισχυρισμούς του κ. Λεωνίδου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή φώναζε πως δεν έχει καμία σχέση με τις εταιρείες στις οποίες εμφανιζόταν ως διαχειριστής, ενώ τον αθώωσε και για το αδίκημα της μη καταβολής ΦΠΑ ύψους 500.000 ευρώ, με αποτέλεσμα στις 22 Ιουλίου να αποφυλακισθεί από τις φυλακές της Λάρισας και να επιστρέψει στην Κύπρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο εντολέας μου ήταν για 17 χρόνια μόνιμα στην Κύπρο. Δεν είχε καμία σχέση με όλα αυτά. Ήρθε στην Ελλάδα δύο ή τρεις φορές το 2003 και από τότε δεν επέστρεψε ποτέ. Σκεφτείτε ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση από τους 104 κατηγορουμένους, οι μισοί είναι Κύπριοι που κατηγορούνται ως διαχειριστές εμπλεκόμενων εταιρειών. Ήταν πολύ δύσκολο να ανατραπεί η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου και το γεγονός ότι έγινε θεωρείται σημαντικό επίτευγμα» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Δείτε τι δήλωσε ο κ. Γιουλούντας στο zougla.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης