Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, κατηγορούμενος για κακουργηματική υπεξαίρεση αρχαίων κειμηλίων και δη εκκλησιαστικών εικόνων από τρεις ιερούς ναούς του δημοτικού διαμερίσματος Κρητηνίας, θα καθίσει την 4η Νοεμβρίου 2015, ένας ιερέας της Ρόδου.

Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσε, όπως έγραψε η «Δημοκρατική», αναφορά για την απώλεια 13 εικόνων της εκκλησιαστικής επιτροπής του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κρητηνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ανάληψη των καθηκόντων της, τον Ιανουάριο του 2011, η εκκλησιαστική επιτροπή ζήτησε από την Αρχαιολογία την καταγραφή των εικόνων που βρίσκονται στους ιερούς ναούς. Μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής και την αντιπαραβολή με τις τηρούμενες λίστες αρχαίων κειμηλίων στους τρεις ναούς, από προηγούμενη απογραφή του έτους 1975, διαπιστώθηκε η απώλεια 13 εικόνων μεγάλης θρησκευτικής και αρχαιολογικής αξίας.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, η εκκλησιαστική επιτροπή ζήτησε να κληθούν για κατάθεση οι ιερείς που λειτούργησαν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κρητηνίας, οι ιεροψάλτες, τα μέλη των προηγούμενων εκκλησιαστικών επιτροπών και οι καθαρίστριες, καθόσον ήταν οι μόνοι που γνώριζαν μέχρι ποιού χρονικού σημείου τα ιερά κειμήλια ευρίσκοντο στους ναούς.

Ο ιερέας αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: dimokratiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης