Παπαευαγγέλου: Ανησυχία για την Αττική - Αύξηση 45% των νέων κρουσμάτων σε μια εβδομάδα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021, 18:51
Παπαευαγγέλου: Ανησυχία για την Αττική - Αύξηση 45% των νέων κρουσμάτων σε μια εβδομάδα

Τα βλέμματα όλων μας από τη Βόρεια Ελλάδα στρέφονται στην Αττική, σημείωσε η λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, προσθέτοντας πως δυστυχώς την τελευταία εβδομάδα η επιδημιολογική εικόνα άλλαξε.

Η κ. Παπαευαγγέλου υπογράμμισε ότι «ο αριθμός των τεστ που διενεργήθηκαν αυτή την εβδομάδα ξεπέρασε τις 27 χιλιάδες ανά ημέρα» ενώ «ο συνολικός δείκτης θετικότητας την τελευταία εβδομάδα παρουσίασε μια μικρή άνοδο και έφτασε το 2,3%».

Ωστόσο, όπως είπε η κ. Παπαευαγγέλου «το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε σημαντικά σε αρκετές περιοχές της χώρας, που χθες στη συνάντηση της Επιτροπής των επιδημιολόγων μετά από εκτίμηση όλων των δεδομένων από τον ΕΟΔΥ αλλά και την πολιτική προστασία και συνεκτιμώντας πολλές παραμέτρους, χαρακτηρίστηκαν κόκκινες».

«Αν και παρατηρούσαμε κάπως αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο κυρίως στη Δυτική Αττική και στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, εδώ και περίπου 3 εβδομάδες, την εβδομάδα που μας πέρασε είδαμε σαφή άνοδο των κρουσμάτων σε όλες τις περιοχές της Αττικής» διευκρίνισε η λοιμωξιολόγος.

Αναφερόμενη και πάλι στην Αττική, η κ. Παπαευαγγέλου είπε ότι «σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα έχουμε μια αύξηση των κρουσμάτων κατά 45%» ενώ εκτιμάται ότι «σήμερα έχουμε 2.800 περίπου ενεργά κρούσματα συνολικά».

Παράλληλα, η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε: «Ενοχλεί η μεγάλη οριζόντια διασπορά σε όλες τις γειτονιές και όχι μόνο σε ένα τομέα ή σε ένα δήμο της Αττικής. Επίσης, ενοχλεί η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της χώρας. Τέλος, παρατηρούμε μια αύξηση των νοσηλευόμενων ασθενών στην Αττική, όπου σήμερα έχουμε κατάληψη του 43% των απλών κλινών Covid και 61% των κλινών covid ΜΕΘ».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021, 18:53