Τη δική του εκδοχή δίνει ο γυναικολόγος και γενικός γραμματέας της Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, Κωνσταντίνος Πάντος για το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις με αφορμή το Συνέδριο Υπογονιμότητας. Ο ίδιος υποστήριξε ότι το ΕΣΡ ενέκρινε το συγκεκριμένο βίντεο και πως ο σκοπός του είναι να ενημερωθεί η γυναίκα όσον αφορά τα όρια που θέτει η φύση προς τη γονιμότητα.

«Η φύση λέει πως μετά τα 40 η γυναίκα μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να μπει σε εμμηνόπαυση. Γυναίκες ηλικίας 40-45 ετών έρχονται για να κάνουν παιδί και δεν γνωρίζουν ότι έχουν μπει σε εμμηνόπαυση», λέει μεταξύ άλλων ο κ. Πάντος. Ο ίδιος επισημαίνει ότι «το βίντεο δεν λέει στη γυναίκα ότι είσαι υποχρεωμένη να κάνεις παιδί, αλλά να ενημερωθείς για να γνωρίζεις τα όρια της φύσης», είπε μεταξύ άλλων σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN, ενώ μιλώντας στον ΣΚΑΪ άφησε το ενδεχόμενο ότι το Συνέδριο μπορεί να ακυρωθεί μετά το σάλο που ξέσπασε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παρόλο που πιστεύω ότι δεν κάναμε κάτι λάθος, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε χθες, το αποσύραμε. Μπορεί να ακυρώσουμε το συνέδριο και ας βρει τρόπους η πολιτεία να ενημερώσει τις γυναίκες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Δείτε στο βίντεο την απάντηση του κ. Πάντου:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης