Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας της Πάτρας βρισκόταν σε εξέλιξη εξαιτίας ενός άνδρα που στο πάρκινγκ Καλεντζιώτη απειλούσε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

O άνδρας κρατούσε κυνηγετικό όπλο, ενώ δίπλα του βρισκόταν φιάλη υγραερίου. Mεγάλη δύναμη της Αστυνομίας βρέθηκε στην περιοχή και απομάκρυνε τον κόσμο. Ολόκληρη η περιοχή είχε αποκλειστεί από ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας. Οι διαπραγματευτές της αστυνομίας είχαν πλησιάσει τον άνδρα προσπαθώντας να τον μεταπείσουν και να του αποσπάσουν από τα χέρια την καραμπίνα και την φιάλη υγραερίου που κρατάει. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, ο άνδρας βρισκόταν στη γωνία του χώρου στάθμευσης προς την Ακτή Δυμαίων, φορώντας στολή παραλλαγής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη συμβολή των οδών Ακτής Δυμαίων και Παπαφλέσσα, καθώς και στην άνοδο της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου.

 

 

Όπως καταγράφεται στις εικόνες, διαπραγματευτής της Αστυνομίας είχε πλησιάσει τον άνδρα και του ζητούσε να παραδώσει το όπλο. Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν και να διαπραγματευτούν μαζί του.

Η προσέγγιση του διαπραγματευτή έγινε από το πεζοδρόμιο της Ακτής Δυμαίων, πίσω από τον φράχτη του χώρου στάθμευσης. Ο άνδρας συνέχιζε να κρατά στο αριστερό του χέρι την καραμπίνα και αρνούταν να την παραδώσει.

 

 

 

Ο άνδρας είχε καθίσει στο δρόμο, κρατούσε καραμπίνα και απειλούσε να πυροβολήσει σε περίπτωση που τον πλησιάσουν. Πρόκειται για έναν 45χρονο άνδρα ο οποίος είχε μαζί του και φιάλη υγραερίου. Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί Ρομά, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για άτομο που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Οι αστυνομικοί βρίσκονταν καλυμμένοι πίσω από το περιπολικό, ενώ είχε αποκλειστεί η Ακτή Δυμαίων και στα δύο ρεύματα και η κυκλοφορία διεξαγόταν μέσω των καθέτων οδών.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες τον πλησίασε η κόρη του για να τον κατευνάσει, αλλά εκείνος απείλησε ότι θα βάλει την καραμπίνα στο λαιμό του και θα αυτοπυρποληθεί. Οι αστυνομικοί αναζητούσαν τη σύζυγό του. 

 

Παράλληλα, στο σημείο σε ετοιμότητα βρισκόταν και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. 

Πηγές: Τhe best- Tempo 24

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης