Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αρνείται να δώσει πτυχίο στον φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών, Λαυρέντη Κουρελά, διότι έχει… χρέος 150 ευρώ στη φοιτητική εστία Λάρισας.

Ο φοιτητής έχασε τον πατέρα του πριν από τρία χρόνια και από τον περασμένο Ιούλιο η μητέρα του νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική λόγω σοβαρών τραυμάτων από ατύχημα στο χωράφι, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Ταχυδρόμο, ο Λαυρέντης Κουρελάς σπούδασε στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Λάρισας (πρώην ΤΕΙ). Ολοκλήρωσε με επιτυχία τον κύκλο σπουδών, εδώ και δύο εξάμηνα όμως δεν μπορεί να πάρει το πτυχίο του.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, όπως ανέφερε ο ίδιος, αναγκάστηκε να μείνει στη φοιτητική εστία, προκειμένου να περιορίσει ένα σημαντικό έξοδο, αυτό της στέγης. Στη φοιτητική εστία στη Λάρισα οι ένοικοι πληρώνουν χαμηλό ετήσιο ενοίκιο ύψους 150 ευρώ τον χρόνο, αν πρόκειται για δίκλινο δωμάτιο και 400 ευρώ τον χρόνο, αν πρόκειται για μονόκλινο.

Ο ίδιος επέλεξε το μονόκλινο. Ηταν συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις του, μέχρι τη στιγμή που έχασε τον πατέρα του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή και αναγκάστηκε, όπως αναφέρει, να αναλάβει ο ίδιος χρέη προστάτη της οικογένειάς του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οικονομικές δυσκολίες έγιναν μεγαλύτερες, με αποτέλεσμα ο Βολιώτης φοιτητής να μην μπορεί να πληρώσει χρέος 150 ευρώ, που είχε για το τελευταίο έτος των σπουδών του. «Για να λάβουμε το πτυχίο θα πρέπει μεταξύ των δικαιολογητικών, που προσκομίζουμε στη γραμματεία, να καταθέσουμε και βεβαίωση από τη Φοιτητική Μέριμνα ότι δεν έχουμε οφειλές. Εγώ δεν μπορώ να καταθέσω αυτή τη βεβαίωση, επειδή χρωστάω 150 ευρώ. Αυτά τα 150 ευρώ τα χρειάζομαι για εξετάσεις για τη μητέρα μου, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κέντρο αποκατάστασης μετά από ατύχημα που είχε πριν από τέσσερις μήνες περίπου».

«Την ερχόμενη Τετάρτη είναι η ορκωμοσία των αποφοίτων του τμήματός μου. Εγώ δεν θα μπορέσω να ορκιστώ και να πάρω το πτυχίο μου. Δεν μου το επιτρέπουν», αναφέρει ο ίδιος.

«Δεν θα μπορέσω να πάρω ένα πτυχίο, που θα μου επιτρέψει να προσληφθώ, να εργαστώ και να μπορέσω να πληρώσω το χρέος προς τη Φοιτητική Λέσχη», λέει αναφέροντας ότι προς το παρόν εργάζεται ως βοηθός ηλεκτρολόγου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης