Βίντεο – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης
Ανοίγει σήμερα η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018, με την αγωνία των υποψηφίων σπουδαστών ΑΕΙ και ΤΕΙ να χτυπά «κόκκινο».

Στον χορό πρώτοι μπαίνουν οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι εξετάζονται στα Νέα Ελληνικά – Ελληνική Γλώσσα.

Τη σκυτάλη θα πάρουν αύριο, Παρασκευή, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, που θα εξεταστούν στη Νεοελληνική Γλώσσα.

Στις 10.00, το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τα θέματα των Νέων Ελληνικών και της Ελληνικής Γλώσσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Τα απορρίμματα» και «Το ζώο που έγινε Θεός» τα θέματα της Ελληνικής Γλώσσας και των Νέων Ελληνικών Στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σε ένα κείμενο του Κωστή Παπαγιώργη για τα απορρίμματα. Πρόκειται για απόσπασμα από το βιβλίο «Υπεραστικά» από το 2014.
Στο μάθημα των Νέων Ελληνικών οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν σε κείμενο του καθηγητή Πανεπιστημίου Yuval Noah Harari. Ο τίτλος του κειμένου ήταν «Το ζώο που έγινε Θεός» και είναι ο επίλογος του βιβλίου Sapiens: Μια σύντομη ιστορία του Ανθρώπου.
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα θέματα της Ελληνικής Γλώσσας
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα θέματα στα Νέα Ελληνικά
Συνολικά 104.040 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τις 74.692 θέσεις στα ανώτατα και τεχνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΑΕΙ-ΤΕΙ) όλης της χώρας, κατά τις εφετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Συγκεκριμένα, ανά κατηγορία και είδος σχολείου κατατέθηκε ο εξής αριθμός αιτήσεων:
Οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ την Πέμπτη 21 του μηνός.

Από τις 22 έως τις 30 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές στα ειδικά μαθήματα.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το zougla.gr βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων και σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «Πουκαμισάς» καθ’ όλη τη διάρκεια των εξετάσεων, άμεσα και έγκυρα, δημοσιεύει σχολιασμούς και απαντήσεις των θεμάτων στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τις Πανελλαδικές
«Η επένδυση στην Παιδεία είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος με ανάρτησή του στο Τwitter ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στους μαθητές και στις μαθήτριες που ρίχνονται σήμερα στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων για μία θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ  της χώρας.

«Καλή επιτυχία σε μαθητές και μαθήτριες που από σήμερα μπήκαν στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Με τη συμπαράσταση γονιών και καθηγητών εύχομαι να αντιμετωπίσετε τη δοκιμασία αυτή με ψυχραιμία και την πεποίθηση ότι ο αγώνας για γνώση δεν σταματάει ποτέ.

»Αντίθετα παίρνει πολλές διαφορετικές μορφές στη διάρκεια της ζωής μας κι είναι ένας από τους ωραιότερους. Δικό μας χρέος, να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας & του ρόλου της στην κοινωνία. Η επένδυση στην Παιδεία είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου» έγραψε ο πρωθυπουργός.

Ο φακός του zougla.gr βρέθηκε σήμερα, πρώτη μέρα των Πανελλαδικών, στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Ζωγράφου.
Πώς σχολιάζουν οι υποψήφιοι τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν: 

Δείτε στιγμιότυπα:

Διαβάστε επίσης: Αρχίζουν οι Πανελλαδικές – Πρώτη ημέρα εξετάσεων για τα ΕΠΑΛ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης