Φωτογραφίες – Βίντεο: Νίκος Χριστοφάκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης πάνω από 1000 εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές με κατεύθυνση προς τη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν ασφαλή επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου, τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών αποφάσισε το άνοιγμα όλων των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, με απουσία ουσιαστικού θεσμικού διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και με την κυβέρνηση να εκπέμπουν αντιφατικά και αντικρουόμενα μηνύματα σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων».

Παράλληλα, η ΟΛΜΕ ζητεί μεταξύ άλλων μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, αραίωση των μαθητών στις αίθουσες, επαρκές προσωπικό για την καθαριότητα και προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν επίσης φοιτητές, μαθητές και γονείς, οι οποίοι θέτουν επισταμένως το ζήτημα της ισοπεδωτικής Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) εξαιτίας της οποίας δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών έμειναν εκτός τριτοβάθμιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης